Atlétika
Nagy Marcell

Tenisz: Ukrajna lesz a mieink ellenfele a Davis Kupa-osztályozón

Publikálva: 2022.04.01 Frissítve: 2022.03.31 Tenisz

Ukrajna csapatával találkozik a többek között Fucsovics Mártonnal és Piros Zsomborral felálló magyar válogatott a tenisz Davis Kupa szeptemberi osztályozóján.

Ukrajna vár a Davis Kupa-osztályozón a két MTK Budapest-játékost, Fucsovics Mártont és Piros Zsombort soraiban tudó teniszválogatottra.

A csütörtöki sorsolás előtt már tudni lehetett, hogy a nemzeti együttes a kilencedik kiemelt a mezőnyben, és riválisa Izrael, Mexikó, Új-Zéland, Norvégia, Pakisztán, Peru, Portugália, Románia, Svájc, Törökország, Ukrajna vagy Üzbegisztán lehet.

A sorsoláson elhangzott, hogy az ukrajnai háborús helyzet miatt egyelőre nem lehet tudni, hol rendezik majd a magyarok elleni mérkőzést.

A szeptember 16. és 18. között sorra kerülő párharc győztese jövőre a selejtezőben vesz részt, míg a vesztesek a világcsoport rájátszásába kerülnek.

A Fucsovics Márton, Piros Zsombor, Marozsán Fábián, Valkusz Máté, Fajta Péter összeállítású magyar válogatott a hónap elején Sydneyben vívott selejtezőt, és 2:1-es vezetés után 3:2-re kikapott az ausztráloktól, akik ezzel bejutottak a szeptemberi DK-negyeddöntőbe.

(MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!