Atlétika
Szabó Beatrix

Tenisz: párosban győzelem, egyesben vereség a mai nap mérlege

Publikálva: 2022.12.07 Frissítve: 2022.12.07 Tenisz

Babos Timi párosban és egyesben is pályára lépett Dubaiban.

Szerdán először egyedül kellett megharcolnia az ITF-tornán teniszezőnknek. Timi az orosz Diana Schnaider ellen játszott nyolcaddöntős mérkőzést.

Az első szettet az ellenfél indította kiválóan, hiszen 3:0-s sorozattal kezdett. Timi ugyan 3:1-nél szépített, de az orosz nem engedélyezett több sikert az etapban sportolónknak, így 6:1-es vereség lett a vége az első szakasznak.

A második felvonás sokkal kiélezettebb csatát hozott. Ugyan 5:3-nál itt is Schnaider volt előnyben, de Timi nemcsak kiegyenlített, de megfordította a szettet, amit végül 7:5-re meg is nyert. A döntő játszmában ismét az orosz kezdett jobban, rögtön elvette Timi adogatását. Végig az orosz uralta a találkozó mindent eldöntő szettjét, amit végül 6:4-re meg is nyert, így sportolónknak búcsúznia kellett egyesben.

W100+H Dubai ITF-torna, nyolcaddöntő

Schnaider D. (orosz)‒Babos T. 6:1, 5:7, 6:4

Az egyes búcsúzás után nem fejeződött be Timi számára a nap és a torna sem, ugyanis kora délután párosban szerepelt. Régi/új partnere, a francia Kristina Mladenovic oldalán orosz duóval mérték össze magukat. Az összecsapás a mieink számára kedvezően indult, 4:0-s előnyre tettek szert Timiék. Ellenfelük nem is tudott visszazárkózni, így 6:2-re nyertük az első etapot.

A második szett éppen ellenkezően alakult, hiszen Timi és párja 5:0-s hátrányba került, ahonnan már nem volt visszaút, az oroszok nyertek 6:1-re. Ez azt jelentette, hogy 1-1-es állásról várhattuk a harmadik felvonást. 4:4-ig szoros harc folyt a pályán, ám zsinórban négy labdamenetet nyerve 8:4-re léptek el Timiék, amit már nem engedtek ki a kezükből és 10:5-tel lezárták a továbbjutás kérdését.  

W100+H Dubai ITF-torna, páros, nyolcaddöntő:

Babos T./Mladenovic K.‒Reyngold E. (orosz)/Timofeeva M. (orosz) 6:2, 1:6 10:5

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!