Atlétika
Nemes Rita

Tenisz: két kék-fehér teniszező van a válogatott keretében

Publikálva: 2022.11.10 Frissítve: 2022.11.10 Tenisz

Gálfi Dalma és Jani Réka is tagja a Billie Jean King-kupára készülő együttesnek.

A magyar Billie Jean King-kupa-válogatott szövetségi kapitánya, Babos Csaba megnevezte, hogy kik lépnek pályára a nagyváradi rájátszás során, melyre pénteken és szombaton kerül sor. A keretben Gálfi Dalma és Jani Réka is helyet kapott, sőt az első találkozót Dalma fogja játszani. Az összecsapás tétje a jövő évi BJK-kupa döntőjének selejtezője.

A két csapat eddig kilencszer találkozott, de csak egyszer, 1993-ban nyertek a magyarok. Legutóbb, 2014-ben a Syma Csarnok adott otthont a csatának, akkor 2-1-re az ellenfél bizonyult jobbnak. A szövetségi kapitány a következőképp nyilatkozott a mérkőzések előtt.

‒ A nyolc évvel ezelőtti párharcról lehetnek pozitív emlékeink is, Babos Tímea akkor aratta karrierje első top 10-es elleni győzelmét, mivel legyőzte a románok legjobbját, Simona Halepet. Most egyikük sem lesz jelen, és reméljük, az eredmény is másképp alakul majd. Úgy érzem, ez a válogatott évről évre jobb lesz, szerintem nem is most vagyunk még a csúcson, hanem egy-két éven belül lehetünk ott. Bízom benne, hogy Jani Réka is akár már idén bejut a legjobb százba, és ott van a két ifjú tehetségünk, Tóth Amarissa és Szabanin Natália, akikben nagy potenciál rejlik

Pénteken a két egyesre kerül sor, az első mérkőzést Gálfi Dalma (86.) játssza a románok keretének jelenlegi legjobbja, Ana Bogdan (48.) ellen. A második meccsen pedig a mi első számú játékosunk, Bondár Anna (71.) lép majd pályára, az ő ellenfele a korábbi top 100-as Jaqueline Cristian (148.) lesz.

Szombaton a további két egyéni mérkőzés fordított felállásban zajlik majd, az utolsó, páros találkozó – amennyiben szükség lesz rá – Monica Niculescu / Anca Todoni - Jani Réka / Udvardy Panna párharcot hozhat.

Az összecsapás három nyertes mérkőzésig zajlik, a pénteki program 15:00-kor, a szombati pedig 13:00-kor veszi kezdetét.

Forrás: MTI, Magyar Tenisz Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!