Kézilabda
Szőke Szonja

Tenisz: Jani Réka kiesett az első körben Horvátországban

Publikálva: 2022.06.01 Frissítve: 2022.06.01 Tenisz

A horvátországi Makarskában zajló Challenger-torna első körében lépett pályára Jani Réka, szerda délután. A verseny azonban hamar véget ért számára, miután két szettben kikapott a hazai pályán játszó Tara Wurth-tól.

A mérkőzés esélyeseként várhatta a horvát Tara Wurth elleni összecsapást klubunk teniszezője, a világranglistán 145. Jani Réka, aki a makarskai Challenger-tornán lépett salakra, szerda délután. Az első körös összecsapás azonban nem a várakozásoknak megfelelően alakult, az MTK Budapest játékosa kellemetlen ellenfélre talált a 19 éves, a WTA-rangsorban 357. helyet elfoglaló versenyző személyében.

A mérkőzés eleje a lehető legrosszabbul alakult magyar szempontból: Réka kezdésképpen semmire veszítette el adogatójátékát, majd a második szervagémjét sem tudta megnyerni, így hamar 4:0-s hátrányba került. Ekkor valamelyest felcsillant a remény, hogy még nincs veszve a szett, ugyanis Jani is behúzott egy fogadójátékot, sokáig azonban nem örülhetett: Wurth rögtön visszaállította a két bréknyi előnyét, majd magabiztosan szerválta ki a játszmát (6:2).

A folytatás szorosabban alakult, sőt sikerült előnybe kerülnie klubunk játékosának, aki 2:1-es fórnál tudott brékelni. A horvát fiatal azonban nem hagyta magát, rögtön visszavette az elveszített adogatást. Újabb adok-kapok alakult ki 3:3 után, amelyből végül Wurth jött ki jobban: Réka adogatását kétszer is elvette, míg a magyar játékos csak egyszer tudott fogadóként játékot nyerni, így az első fordulóban véget ért számára a horvátországi megméretés.

Salakos Challenger-torna (Makarska, Horvátország):

Jani Réka–Tara Wurth (horvát) 2:6, 4:6

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!