Atlétika
Krizsán Xénia

Tenisz: Gálfi Dalmával és Jani Rékával a csapatban készül a válogatott a románok ellen

Publikálva: 2022.10.17 Frissítve: 2022.10.17 Tenisz

Babos Csaba, szövetségi kapitány kijelölte a magyar női teniszválogatott keretét a november 10-én és 11-én Nagyváradon megrendezésre kerülő, Románia elleni Billie Jean King Kupa-összecsapásra. Az MTK Budapestet Gálfi Dalma és Jani Réka képviseli.

A válogatottat Bondár Anna (62. a világranglistán), Udvardy Panna (82.), Gálfi Dalma (89.), Jani Réka (105.) és az először a keretbe kerülő Szabanin Natália (270.) alkotja. Utóbbi játékos a 49. teniszező lehet a magyar Billie Jean King Kupa-válogatottban, aki pályára léphet a címeres mezben, ha a kapitány úgy dönt.

A román válogatottban biztosan nem lesz ott Simona Halep (9.) és Sorana Cirstea (40.), ugyanis idén már egyikőjük sem versenyez. Románia ellen egy győzelem és nyolc vereség a magyarok mérlege, legutóbb 2014-ben találkozott velük a válogatott, akkor 2-1-re a románok győztek. Az egyetlen magyar siker 1993-ban született.

A keménypályás párharc három győzelemig tart, a győztes jövőre részt vehet a Billie Jean King Kupa döntőjének selejtezőjében, a vesztes fél 2023-ban is az euro-afrikai zóna I-es csoportjában folytatja.

(Forrás: MTI; a képek forrása: Magyar Tenisz Szövetség)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!