Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Tenisz: Gálfi Dalmáék továbbjutottak párosban a US Openen

Publikálva: 2022.09.03 Frissítve: 2022.09.03 Tenisz

Klubunk kiválósága, Gálfi Dalma – oldalán az amerikai Bernarda Perával – háromjátszmás, nagy csatában győzött a kanadai-ausztrál páros ellen a második körben, New Yorkban.

Az MTK Budapest játékosa, Gálfi Dalma és amerikai partnere, Bernarda Pera a belga Maryna Zanevska és Kimberley Zimmermann legyőzése után az egyesben tavaly US Open-döntős, kanadai Leylah Fernandez és az ausztrál Daria Saville duójával találkozott a US Open párostornájának második fordulójában. Az ellenfél a második kiemelt, amerikai kettőst, Cori Gauffot és Jessica Pegulát verte a nyitókörben.

Gálfiék kezdték jobban a találkozót, azonnal elvették az ellenfél szerváját, minek köszönhetően 3:0-ra elhúztak, mi több újabb brékkel már 5:1-re vezettek. Ezután viszont teljesen megfordult a játék képe: a magyar-amerikai egység sorozatban öt gémet bukott el, közte háromszor a saját adogatójátékát, így 5:6-nál már a másik páros adogatott az első játszmáért. Végül ez nem sikerült nekik, Dalmáék újra brékeltek (6:6) – jöhetett a tie-break. A rövidítést végül Fernandezék hozták le jobban (5-7), ezzel 56 perc után szettelőnybe kerültek.

A második felvonásban 3:3-ig fej fej mellett haladtak a felek, majd Gálfi és Pera átvette az irányítást: kétszer is elvették a rivális szervagémét, és 38 percnyi játék után 6:3-mal egyenlítettek.

A döntő játszmában rosszul rajtolt a magyar érdekeltségű kettős, azonnal brékhátrányban találta magát (0:2). Ezután egészen 2:3-ig ebben a mederben folytatódott a meccs. Ekkor Dalmáék ismét fogadóelőnyhöz jutottak, amelyet ki is használtak (3:3). A végjátékban mindkét páros magabiztosan hozta a saját adogatását, így a harmadik szettben megint a rövidítés döntött. A tízpontos tie-breakben Gálfi Dalma és Bernarda Pera bírta jobban idegekkel (12-10), ezzel a 2 óra 44 percig tartó meccs végén ők jutottak be a legjobb 16 közé.

A következő fordulóban az amerikai Caty McNally és Taylor Townsend párosa lesz az ellenfél.

US OPEN, NŐI PÁROS, MÁSODIK FORDULÓ
Gálfi Dalma, Bernarda Pera (amerikai)–Leylah Fernandez (kanadai), Daria Saville (ausztrál) 6:7 (5-7), 6:3, 7:6 (12-10)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!