Atlétika
Magyari Zoltán

Tenisz: Gálfi Dalma nyert, Jani Réka drámai csatában kapott ki Prágában

Publikálva: 2021.05.07 Frissítve: 2021.05.07 Tenisz

Klubunk kiválóságai közül Gálfi Dalma szettveszteség nélkül az elődöntőbe jutott, míg Jani Réka maratoni meccsen vesztett és kiesett a prágai negyeddöntők során.

Az MTK Budapest női teniszői közül ketten is érdekeltek voltak a 25 ezer dollár összdíjazású prágai salakpályás verseny pénteki negyeddöntőiben. Először Gálfi Dalma lépett pályára, majd őt Jani Réka követte a cseh fővárosban. 

Gálfi két magabiztos győzelem után a horvát Ana Konjuhhal találkozott a legjobb négy közé jutásért. Egyesületünk junior Grand Slam-győztes játékosa az előző kétjátszmás sikerek után ismét remek formában teniszezett. Dalma a világranglista 205. helyén álló riválisát sima mérkőzésen, 6:1, 6:4-re – egy óra hét perc alatt – intézte el, ezzel pedig az elődöntőben folytathatja, ahol a torna negyedik kiemeltje, a román Gabriela Ruse lesz az ellenfele szombaton.

A másik kék-fehér színekben vitézkedő lánynak, Jani Rékának már nem volt hasonlóan jó napja. A csütörtöki háromszettes csata után újabb hosszú mérkőzésbe bonyolódott Réka, aki a ranglista 203. helyét elfoglaló Daniela Seguel ellen szeretett volna elődöntőt kiharcolni. Jani kezdte jobban az ütközetet, és az első játszma az övé is lett 6:4-el, ám chilei ellenfele nem adta fel, és 6:3-mal egyenlített 55 perc alatt, majd következhetett a döntő szett. A játékosok összesen nyolcszor tudták elvenni egymás adogatójátékát a harmadik játszmában, azonban ennek ellenére eljutott a csata a rövidítésig, ahol sajnos Réka elfogyott, így három óra tizenkilenc perc után búcsúzott a magyar lány.

Gálfi Dalma–Ana Konjuh (horvát) 6:1, 6:4
Jani Réka–Daniela Seguel (chilei) 6:4, 3:6, 6:7 (1-7)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!