Taekwondo
Patakfalvy Luca

Tenisz: Gálfi Dalma és Fucsovics Márton is készülhet a harmadik körre Wimbledonban

Publikálva: 2023.07.07 Frissítve: 2023.07.07 Tenisz

Dalma német, Marci pedig amerikai ellenfél ellen harcolta ki a továbbjutást.

A péntek Wimbledonban számunkra Gálfi Dalma második fordulós meccsével kezdődött, aki a német Jule Niemeierrel csapott össze. A párharc első szettjében Dalmának sikerült 4:2-es előnyt kidolgoznia, ám ez nem tartott sokáig, hiszen ellenfele 4:4-nél egyenlített., sőt zsinórban négy játszma az övé lett, így 6:4-re nyerte az első etapot.

A második felvonásban végig fej-fej mellett haladtak a felek, mindenki hozta a saját adogatását, és a másikét nem tudta elvenni. 6:6-os állást követően rövidítésre került sor, amit Dalma nyert meg, így egalizálta az állást. A mindent eldöntő szettben teniszezőnk lehengerlő teljestményt nyújtott, esélyt sem hagyott ellenfelének, és 6:1-re nyerte a szettet. Ezzel Dalma hátrányból fordított, és már Wimbledon harmadik körére készülhet. 

Dalma meccse alatt a kilences pályán folytatódott Fucsovics Márton sötétedés miatt félbeszakadt meccse, aki 2-1-re vezetett az amerikai Marcus Giron ellen. Marci ott folytatta a mérkőzést, ahol az előző nap az első két szettjét befejezte, ugyanis rögtön 2:0-ra lépett el. 5:4-nél még mindig előnyben volt, ezután pedig nagy csatában le is zárta a találkozót, 6:4-re nyerte a negyedik játszmát. Ezzel a győzelemmel teniszezőnkre már a harmadik meccs vár, a legjobb 32 között a világranglista harmadik helyezett, Danyiil Medvegyev lesz az ellenfele.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!