Kézilabda
Poczetnyik Luca

Tenisz: Fucsovics nyert, Piros kikapott a Davis Kupában

Publikálva: 2022.03.04 Frissítve: 2022.03.04 Tenisz

Péntek reggel megkezdte szereplést csapatunk a Davis Kupa selejtezőjében. Két MTK-s játékosnak szurkolhattunk: Fucsovics Márton győzelemmel, Piros Zsombor vereséggel kezdett ausztrál ellenfelével szemben, Sydneyben.

A világcsoport nagydöntőjébe jutásért csap össze Sydneyben Magyarország és Ausztrália Davis Kupa-csapata, a párharc első mérkőzéseit pénteken rendezték.

Nem sokkal reggel hét óra után (magyar idő szerint) Piros Zsombor kezdett, aki a világranglistán nála 210 hellyel előrébb álló Alex de Minaurral nézhetett farkasszemet. Zsomi nem játszott alárendelt szerepet a jóval esélyesebb ellenfelével szemben, és bár többször is nehéz helyzetbe került a magyar teniszező az adogatásai során, egészen 5:5-ig fej-fej mellett haladtak a felek. Ekkor de Minaur nem hibázott, hozta a szerváját, 22 éves játékosunk viszont nem tudta a sajátját, így az ausztrál került előnybe az első játszma után (7:5).

A második szett sajnos kevésbé alakult szorosan, Zsomi ellenfele jobban bírta fizikailag a párás körülményeket, és hamar 4:1-es előnyre tett szert. Ekkor újabb gémet nyert játékosunk, akin látszódott, hogy mindent megtesz azért, hogy lefaragja hátrányát. Ez azonban nem sikerült, 5:2-nél ismét brékelt de Minaur, aki a játékkal együtt a mérkőzést is behúzta.

Fucsovics Márton, a világranglistán 98. Thanasi Kokkinakis ellen készülhetett a második meccsen, teniszezőnkre pedig – utólag már kijelenthető – nem várt könnyű feladat. Az első öt játék alatt az ausztrál kétszer is elvehette volna Marci adogatását, ő azonban hárítani tudta a próbálkozásokat, sőt brékelőnybe is került. A szettet nem sikerült kiszerválnia, Kokkinakis visszajött a játszmába – ezután már egyikőjük sem hibázott –, így jöhetett a tie-break, amit Marci – végig vezetve – 7–4-re nyert meg.

A második játszma sajnos nem a magyar reményeknek megfelelően alakult, az ausztrál játékos bő fél óra alatt, Marcinak esélyt sem adva nyert 6:1-re, miután a saját adogatásait simán hozta, emellett két fogadógémje után is örülhetett.

Az eredménytől függetlenül Fucsovics nem tört meg, remekül kezdte a döntő szettet: brékelni tudott, és hamar 3:0-ás előnyre tett szert. Az ötödik játékban Kokkinakis is fogadóként nyert játékot, ám Marci újabb brékkel lehűtötte az ausztrál kedélyeket, innentől kezdve pedig már nem hibázott – 6:3-ra diadalmaskodott, így 1–1-re áll az egyik fél három győzelméig tartó párharc az első nap után.

Fucsovics szombaton Marozsán Fábián oldalán veszi fel a harcot a John Peers, Luke Saville kettős ellen, majd de Minaur ellen lép pályára. Piros Zsombort is láthatjuk; ő Kokkinakis ellen bizonyíthat.

DAVIS-KUPA, VILÁGDÖNTŐ, SELEJTEZŐ (Sydney)

Ausztrália–Magyarország 1–1 
Alex De Minaur–Piros Zsombor 7:5, 6:2
Fucsovics Márton–Thanasi Kokkinakis 7:6 (7–4), 1:6, 6:3

A képek forrása: Hungarian Tennis

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!