Taekwondo
Salim Omar

Tenisz: Fucsovics nem bírt Tiafoe-val a stuttgarti elődöntőben

Publikálva: 2023.06.17 Frissítve: 2023.06.17 Tenisz

Klubunk kiválósága, Fucsovics Márton szoros csatában két szettben alulmaradt amerikai riválisával szemben a stuttgarti 250-es ATP-torna elődöntőjében.

Három remek győzelem után – többek között a világranglista-nyolcadik, amerikai Taylor Fritzet is legyőzve – az MTK Budapest első számú teniszezője, Fucsovics Márton (ATP, 86.) újabb kiváló amerikai játékossal, Frances Tiafoe-val (12.) találkozott a stuttgarti, füves pályás ATP-torna elődöntőjében. A felek ezt megelőzően háromszor mérkőztek meg, ezeken Fucsovics állt jobban 2/1-re.

A döntőbe jutásért sajnos Tiafoe kezdte jobban a meccset: 1:2-nél elvette Marci szerváját, majd az egyetlen brék el is döntötte a nyitó játszma sorsát (3:6). A másodikban aztán végig fej fej mellett a felek, mindketten magabiztosan adogattak, és fogadóként még bréklabdáig sem jutottak el – így 6:6-nál a tie-break döntött. A rövidítés rendkívül szorosan alakult, de szinte végig Fucsovicsnál volt az előny. A magyar fiú például hat alkalommal is eljutott játszmalabdáig, azonban sajnos egyiket sem sikerült kihasználnia (11-11), viszont a másik oldalon Tiafoe az első meccslabdáját értékesítette (11-13). Ezzel 1 óra 37 perc után 6:3, 7:6 (13-11)-ra az amerikai nyert, és jutott be a fináléba.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!