Atlétika
Jankovics Dániel

Tenisz: Fucsovics Márton szakított edzőivel, majd kiesett a nápolyi 250-es ATP-tornán

Publikálva: 2022.10.20 Frissítve: 2022.10.20 Tenisz

Már nem Nagy Zoltán és Jancsó Miklós irányítja edzőként Fucsovics Márton felkészülését. A férfi teniszezők világranglistáján legmagasabban jegyzett játékos kikapott Nápolyban.

A Magyar Tenisz Szövetség szerda este arról számolt be, hogy Nagy Zoltán és Jancsó Miklós három év után fejezte be a közös munkát az ATP-rangsorban jelenleg 91. teniszezővel, Fucsovics Mártonnal, akit már el sem kísértek a héten Nápolyban zajló viadalra.

A szakemberek a lehetséges okokról egyelőre nem beszéltek, mint fogalmaztak, egy-két hét múlva vár rájuk tisztázó beszélgetés. Nagy Zoltán, a Davis-kupa válogatott szövetségi kapitánya – aki 2023 decemberéig tölti be ezt a posztot – hozzátette, reméli, Fucsovics nemzeti csapatban való szereplését nem befolyásolja a döntés.

Eközben az MTK Budapest játékosa kiesett az első fordulóban a Nápolyban zajló, 612 ezer dollár (257 millió forint) összdíjazású keménypályás tornán. A világranglistán 91. helyezett játékos még szerdán kezdte el a selejtezőből főtáblára jutott kínai Csang Cse-csen (109.) elleni mérkőzését, amelyen az első szettet elvesztette, a másodikban pedig 2:2-re állt, amikor a találkozó félbeszakadt. Internetes hírforrások szerint azért, mert a rendkívül magas páratartalom miatt csúszóssá, sérülésveszélyessé vált a pálya. A csütörtöki folytatásban mindkét játékos stabilan hozta az adogatójátékát, így következhetett a rövidítés, amelynek végén – hiába volt négy játszmalabdája is Fucsovicsnak – az ázsiai rivális örülhetett.

ATP 250-ES TORNA, NÁPOLY (612 ezer euró, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, 1. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)
Csang Cse-csen (kínai)–Fucsovics Márton 6:4, 7:6 (10–8)

(Forrás: MTI; a képek forrása: MTSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!