Atlétika
Nagy Marcell

Tenisz: Fucsovics Márton kikapott Bubliktól Dohában

Publikálva: 2024.02.21 Frissítve: 2024.02.21 Tenisz

Az MTK Budapest teniszezője, Fucsovics Márton három szettben kikapott a dohai ATP-torna nyolcaddöntőjében Alekszandr Bubliktól.

Az MTK Budapest játékosa, Fucsovics Márton a nyolcaddöntőben búcsúzott az 1,4 millió dollár (506 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás férfi tenisztornán.

A világranglistán 80. magyar teniszezőnk hétfőn 6:1, 6:3-ra verte a spanyol Roberto Bautista Agutot, majd a 16 között Alekszandr Bublik (21.) következett. A 26 éves kazah tornát nyert Montpellier-ben, előzőleg a rotterdami nyolcaddöntőben kikapott a kanadai Milos Raonictól, az Australian Openen pedig már az első fordulóban búcsúzott. Kettejük párharcában Bublik vezetett 4-1-re, legutóbb 2022-ben, Wimbledonban találkoztak, ahol az ellenfél nyert.

A hatodik csatában Fucsovics két brékkel 4:1-re ellépett, és noha egyszer ő is elvesztette az adogatását, 37 perc elteltével egy sima szervagémmel hozta a szettet. Bublik hasonlóan magabiztosan hozta a második játszmát. A mindent eldöntő harmadik szettet Fucsovics ugyan brékkel kezdte, de a kazah azonnal visszajött, és 4:4-nél újra elvette riválisa adogatását, majd kiszerválta a meccset.    

Eredmények, nyolcaddöntő:

Alekszandr Bublik (kazah, 4.)-Fucsovics Márton 2:6, 6:3, 6:4

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!