Tenisz
Piros Zsombor

Tenisz: Fucsovics Márton kiesett a svédországi ATP-tornán

Publikálva: 2021.11.10 Frissítve: 2021.11.10 Tenisz

Az MTK Budapest teniszezői közül ketten is Svédországban léptek pályára: Fucsovics Márton kikapott Stockholmban, míg Szabanin Natália Helsingborgban aratott győzelmet.

Az MTK Budapest első számú férfi teniszezője, Fucsovics Márton szerda délután Botic Van De Zandschulppal csapott össze a stockholmi ATP-torna nyolcaddöntőjében. Klubunk játékosa szoros első szettet vívott a világranglista 61. helyén rangsorolt hollanddal, mindketten egyszer tudtak brékelni, így jutottak el a rövidítésig. Abban Van De Zandschulpnak jött ki jobban a lépés, 7–3-as győzelmével behúzta az első szettet.

A második játszma mindössze egy fogadóelőnyt hozott, az viszont pont Marci előtt adódott, aki elvette a holland adogatását, előnyével pedig élni tudott, 6:3-mal egyenlített. A döntő szettben mindkét félnek volt lehetősége fogadójátékot nyerni, az adogatók azonban állták a sarat, egészen a tizenkettedik játékig: a holland 6:5-ös vezetésénél Marci nem tudta hozni a szerváját, Van De Zandschulp kihasználta a második bréklabdáját, és majdnem három óra játék után kiejtette a magyar játékost.

Marcin kívül Szabanin Natália is pályára lépett az északi országban, ő a helsingborgi ITF-tornán kezdte meg szereplését a vele egyidős Daniela Glanzer ellen. Klubunk ifjú játékosa könnyedén érvényesítette a papírformát, két szettben múlta felül osztrák ellenfelét, így bejutott a legjobb tizenhat közé. A következő körben, csütörtökön a második kiemelt, svéd Hennemannal nézhet farkasszemet.

Keménypályás ATP-torna, Stockholm:
Botic Van De Zandschulp (holland) – Fucsovics Márton 7:6 (7–3), 3:6, 7:5

W15-ös keménypályás ITF-torna, Helsingborg:
Szabanin Natália–Daniela Glanzer (osztrák) 6:3, 6:1

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!