Atlétika
Szabó Beatrix

Tenisz: Fucsovics Márton búcsúzott – párosban – Wimbledonban

Publikálva: 2021.07.03 Frissítve: 2021.07.03 Tenisz

Marcinak most már kizárólag az egyesre kell koncentrálnia. Jani Réka nem jutott döntőbe Lengyelországban, Tóth Amarissa megint tornát nyert Antalyában.

Az MTK Budapest első számú teniszezője, Fucsovics Márton az olasz Stefano Travagliával az oldalán kétjátszmás vereséget szenvedett a hatodik kiemelt Rajeev Ram és Joe Salisbury (amerikai, brit) kettőse ellen, így búcsúzott a férfi párosok mezőnyében a második körben a wimbledoni Grand Slam-tornán.

Az esőszünet miatt végül Marciék csak magyar idő szerint 15:00 óra után kezdhették el a találkozójukat, amely azonban viszonlyag gyorsan, egy óra öt perc alatt véget is ért, miután mindkét játszmában egyetlen brék döntött az ellenfél javára. Az első szettben Fucsovicsék a második adogatójátékukat bukták el, és az végzetesnek is bizonyult, a rivális duó 6:3-al megszerezte az előnyt.

A második felvonásban a magyar-olasz egység lekopírozta az első etapot, ismét a második szervagémjüket vesztették el, és az egész mérkőzésen remekül adogató Ram és Salisbury nem is engedte már ki a kezéből a győzelmet a játszma és brék előny tudatában, ezzel bő egy óra alatt véget is ért a küzdelem.

Marcinak a párosbúcsú után már kizárólag az egyesre kell fókuszálnia Wimbledonban, hétfőn az orosz Andrej Rubljovval találkozik a legjobb 16 között Londonban.

Fucsovics mellett egyesületünk női játékosai közül ketten is pályára léptek a szombati versenynapon. A párosban a tokiói olimpiára készülő Jani Réka a 25 ezer dollár összdíjazású wroclawi salakpályás ITF-tornán egyesben igyekezett kiharcolni a döntőbe jutást. A lengyelországi viadalon első kiemelt magyar lány a török Ipek Ozzal találkozott az elődöntőben. A világranglista 476. helyén álló török fogta ki ezúttal a jobb napot kettejük közül, és 6:4, 6:0-s diadallal ő jutott be a vasárnapi fináléba.

Eközben klubunk másik kiválósága, Tóth Amarissa párosban ismét tornát nyert Antalyában. Egy héttel ezelőtt ugyanezen a helyszínen szintén trófeával zárt Amarissa (akkor a török Basak Eraydinnal nyertek), azonban a kék-fehér színekben szereplő Tóth nem elégedett meg azzal a sikerrel, és most más partnerrel, a francia Julie Belgraverrel az oldalán is a végső győzelemig menelt. Ez alkalommal a fináléban Christina Rosca és Ani Vengalova (amerikai, bolgár) párosát múlták felül magabiztosan 6:2, 7:5-ös arányban egy óra tizennyolc perc alatt. 

Wimbledon, férfi páros, második kör
Fucsovics Márton, Stefano Travaglia (olasz)–Rajeev Ram, Joe Salisbury (amerikai, brit; hatodik kiemelt) 3:6, 4:6
W25 Wroclaw, ITF-torna, női egyes elődöntő
Jani Réka (első kiemelt)–Ipek Oz (török) 4:6, 0:6
W15 Antalya, ITF-torna, női páros döntő
Tóth Amarissa, Julie Belgraver (francia)–Christina Rosca, Ani Vengalova (amerikai, bolgár; harmadik kiemelt) 6:2, 7:5

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!