Kézilabda
Kekezovity Anna

Tenisz: Fucsovics Márton a dohai tornát is győzelemmel kezdte (VIDEÓ)

Publikálva: 2021.03.09 Frissítve: 2021.03.09 Tenisz

Marci ezúttal a szerb Dusan Lajovicsot verte két játszmában.

Egyesületünk kiválósága, Fucsovics Márton (ATP, 46.) a dohai ATP-torna első fordulójában a világranglista 27. helyén álló, szerb Dusan Lajovics ellen lépett pályára. Marci nem pihenhetett sokat az összecsapásra, hiszen vasárnap még a rotterdami 500-as versenyen játszott döntőt.

Picit döcögősen indult a találkozó: Marcinak rögtön két bréklabdát kellett hárítania, de végül első három adogatását sikerült hoznia, igaz, Lajovics szervájánál nem tudott érvényesülni. Ezt gyors brékváltás követte, majd 6:5-nél a szerb a szettben maradásért adogatott. Marcinak három bréklabdája is volt, nem tudott velük élni, azonban a rövidítést 7-3-ra megnyerte, így övé lett a szett. 

Marci a második szett elején újra három bréklabdát hárítva hozta első adogatójátékát, ami látszólag lendületet adott neki, ugyanis rögtön ezután elvette Lajovics adogatását. A szerb innentől kezdve bréklabdáig sem jutott el, sőt, a meccs végén Marci újból fogadóként nyert játékot, ezzel 7:6, 6:3-as győzelmet aratott és bejutott a következő fordulóba.

Fucsovics a nyolcaddöntőben a háromszoros Grand Slam-bajnok svájci Stan Wawrinkával (20.) vagy a dél-afrikai Lloyd Harrisszel (84.) csap össze.

Doha, keménypályás ATP-torna:
Dusan Lajovics (szerb)–Fucsovics Márton 6:7 (3), 3:6

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!