Atlétika
Krizsán Xénia

Tenisz: Fucsovics a végsőkig küzdött, de alulmaradt a rotterdami ATP-torna döntőjében

Publikálva: 2021.03.07 Frissítve: 2021.03.07 Tenisz

Teniszezőnk kétszettes vereséget szenvedett az 1,12 millió euró (403,5 millió forint) összdíjazású verseny fináléjában.

Egyesületünk teniszezője, Fucsovics Márton vasárnap a rotterdami keménypályás ATP-torna döntőjében a világranglista nyolcadik helyén álló, orosz Andrej Rubljovval mérkőzött meg. Eddig háromszor játszottak egymás ellen, két alkalommal Marci, egyszer Rubljov diadalmaskodott.

Az orosz remek formában érkezett a találkozóra, hiszen zsinórban 19 meccset nyert meg ATP 500-as tornán, így ő volt a toronymagas esélyes. Marci ennek ellenére, nem illetődött meg, rögtön három bréklabdához jutott az első játékban, ám ezeket nem sikerült értékesítenie.

A magyar fiú utólag bánhatja, hogy nem élt ezekkel a lehetőségekkel, hiszen az első szettben egyik játékos sem veszítette el adogatását. A tie-breakben 3-3 után Rubljov három pontot tudott nyerni egymás után, így övé lett a szett.

A második felvonásban Marci rögtön elveszítette az adogatását, és ugyan óriásit küzdött, nem tudott felállni vert helyzetből a remekül teniszező Rubljov ellen. Az orosz végül 7:6, 6:4-re győzött, de Marci így is élete egyik legsikeresebb hetén van túl, hiszen először jutott el ATP 500-as torna döntőjéig.

Fucsovics Márton az MTI-nek adott nyilatkozatában elsőként az ellenfelet dicsérte: 
– Talán ami igazán meglepett, hogy ilyen jó százalékban ütötte be az első szerváit. Egész héten kimagaslóan szervált, ha jól emlékszem, nem is tudták elvenni az adogatását. Abban bíztam, hogy a tét miatt néha megremeg a keze a szerváknál, de ez sajnos csak a legelső gémben volt így – fejtette ki.
– Jól ismerjük Rubljov játékát. Edzőmmel, Nagy Zoltánnal úgy terveztük, hogy az én alapjátékom elég lesz egy jó meccshez. Így is volt, de szervahatékonyságban ma alulmaradtam – jelentette ki a magyar teniszező, majd rátért a rotterdami tapasztalataira:
– Sajnos túl nehéz hetem volt. Az elmúlt napokban mindig a hajnali órákban kerültem ágyba, nem sikerült magam megfelelően kipihenni. Ma nagyon hiányzott a frissesség a játékomból. Ezért is vétettem több könnyű hibát, mint szoktam. Egyébként maximálisan elégedett vagyok a mai teljesítményemmel, nem sok tartalék maradt bennem.

Ami a folytatást illeti, Fucsovics Márton elmondta, hogy hétfőn repül át Katarba.

– Nem hiszem, hogy túl fitten kapok bele a dohai tornába. Szeretek Dohában versenyezni, de most szívesebben töltenék pihenéssel pár napot. Azért nem adom fel! – fűzte hozzá.

Rotterdam keménypályás ATP-torna, döntő
Fucsovics Márton–Andrej Rubljov (orosz) 6:7 (4), 4:6

Borítókép: Getty Images

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!