Atlétika
Moravcsik Angéla

Tenisz: Bravúr a wimbledoni első fordulóban

Publikálva: 2021.06.28 Frissítve: 2021.06.28 Tenisz

Fucsovics Márton maratoni csatát nyert.

Klubunk teniszezője, Fucsovics Márton a wimbledoni Grand Slam-verseny első fordulójában nehéz sorsolást kapott, hiszen a világranglista 23. helyén álló, rendkívül tehetséges olasz játékos, Jannik Sinner ellen lépett pályára. Eddig kétszer játszottak egymás ellen, egyszer az olasz, egyszer pedig Marci járt sikerrel.

Az első szett fordulatosan alakult, többször is brékelni tudott mindkét teniszező, de a hajrá Sinnernek sikerült jobban, így 7:5-re behúzta a játszmát.

A második felvonásra Marci feljavult, háromszor is érvényesült fogadóként, az is belefért, hogy egyszer elveszítse adogatását, 6:3-mal hozta a szettet.

A harmadik játszmában klubunk játékosa és Sinner is jobban szervált, 6:5-ig nem nyert egyikük sem fogadóként játékot. Ekkor Marci kulcspillanatban kihasználta második játszmalabdáját, 7:5-re nyerte ezzel a szettet.

A negyedik szettben 3:3-ig fej-fej mellett haladtak a játékosok: ezt követően egyesületünk kiválósága három játékot nyert egymás után, ezzel 5:7, 6:3, 7:5, 6:3-ra győzött, és bejutott a második fordulóba, ahol a cseh Jiří Veselý (ATP: 72.) lesz az ellenfele.

Wimbledon Grand Slam-verseny, 1. forduló
Fucsovics Márton–Jannik Sinner 5:7, 6:3, 7:5, 6:3

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!