Atlétika
Moravcsik Angéla

Tenisz: Babos Tímeát a betegség megállította egyesben, de reméli, párosban már százszázalékos lesz Melbourne-ben (VIDEÓ)

Publikálva: 2024.01.10 Frissítve: 2024.01.10 Tenisz

Klubunk kiválósága, Babos Tímea – egyesben – nagy csatában kapott ki az Australian Open selejtezőjének első körében. A betegséggel küzdő játékosunk az MTSZ-nek nyilatkozott a szerdai mérkőzése után.

Mint arról beszámoltunk, a világranglistán 178. álló Babos Tímea 6:4, 2:6, 6:4-re vereséget szenvedett a lett Darja Semenistajától (143.) az Australian Open selejtezőjének első fordulójában. A párosban négyszeres Grand Slam-bajnok magyar teniszezőnek nem volt könnyű dolga, ugyanis betegen állt ki a mérkőzésre, amely közben még a pályán is ápolták. A 2 óra 33 percig tartó meccsen Babos nagyot küzdött, a döntő szettben brékelőnybe is került, de végül alulmaradt a 32. helyen kiemelt riválisával szemben, így búcsúzott a kvalifikáció első körében.

Az MTK Budapest 30 éves játékosa a jövő héten párosban lép pályára az AO főtábláján.

– Tegnap és tegnapelőtt még lázas voltam, úgyhogy nem jött jókor ez a betegség, de nálam nincs olyan, hogy ne próbálnám meg és ne tenném ki a maximumot pályára. Ma is megpróbáltam, aztán miután a helyi orvosok elláttak, utána már jobban éreztem magam, de nyilván összességében nagyon gátolt ez a megbetegedés, meg hogy nem volt olyan magas az energiaszintem, amilyen szokott lenni – mondta a Magyar Tenisz Szövetségnek Babos, aki kiemelte, hogy fájdalomcsillapítókat kapott, de ellenfele is a „segítségére volt", mivel akadt olyan periódusa a meccsnek, amikor Semenistaja irreálisan sokat hibázott, ugyanakkor a döntő szett közepétől teljesen más játékra váltott. Babos – elmondása szerint – a következő napokban kihagyja az edzéseket, de párosban, sőt elképzelhető, hogy hosszú idő után vegyes párosban is pályára lép.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!