Atlétika
Nagy Marcell

Taekwondo: Salim Omar folytatja a családi hagyományt

Publikálva: 2021.05.07 Frissítve: 2021.05.07 Taekwondo

A Brüll Alfréd Akadémia kiváló taekwondósa a Salim család harmadik tagja – édesapja és nagybátyja után –, aki az ötkarikás játékokon szőnyegre léphet.

Az áprilisi Európa-bajnoki aranyérem után klubunk kiválósága, Salim Omar újabb történelmi tettet hajtott végre. Bár a Brüll Alfréd akadémista a kontinensviadalon még a -54 kilogrammosok között diadalmaskodott, ezúttal egy súlycsoporttal feljebb, a -58 kilogrammosok mezőnyében kellett bizonyítania, mivel az olimpián csak minden második súlycsoportban rendeznek küzdelmeket.

Salim Omar ennek ellenére elképesztő könnyedséggel, korát meghazudtoló nyugalommal és magabiztossággal verte végig a mezőnyt. Az első körben az iráni születésű Amir Mohammad Hosseinit 35-15-re, a negyeddöntőben a moldovai Sztyepan Dimitrovot 30-7-re, az elődöntőben a francia Cyrian Ravet-t pedig 38-12-re győzte le. A bulgáriai kvalifikációs versenyen a súlycsoportdöntőket nem rendezik meg a kvótaszerzők között.
Klubunk sportolója a döntőbe jutással olimpiai kvótát szerzett, így 21 után ismét szurkolhatunk magyar taekwondósnak az ötkarikás játékokon. Érdekesség, hogy 2000-ben épp Omar nagybátyja, Salim József léphetett tatamira Sydney-ben.

Omar egészen fantasztikusat produkált, csakis szuperlatívuszokban tudok a teljesítményéről, a hozzáállásáról beszélni – értékelt klubunk taekwondo-szakosztályának elnöke, Patakfalvy Miklós.  

Szombaton klubunk másik kiválóságának, Patakfalvy Lucának (57 kg) szurkolhatunk, hogy megismételje Omar bravúrját!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!