Atlétika
Szabó Beatrix

Taekwondo: Patakfalvy Luca Európa-bajnoki bronzérmes

Publikálva: 2021.04.09 Frissítve: 2021.04.10 Taekwondo

Patakfalvy Luca bronzérmet szerzett - pénteken - az 53 kilogrammosok súlycsoportjában, a szófiai taekwondo Európa-bajnokságon.

Klubunk kiválósága, Patakfalvy Luca az olasz Sarah Al ellen 3-3-mal zárt, de a több, pontot nem érő találatnak köszönhetően ő jutott a legjobb nyolc közé. Ott a spanyol Alma Maria Pérezt fölényesen, 15-3-ra verte, az elődöntőben viszont 16-4-re kikapott a török Zeliha Agristól.

Patakfalvy Luca így a dobogó harmadik fokára állhatott, megszerezve a magyar csapat második érmét a kontinenstornán, és az MTK Budapest történetének 80. (!) felnőtt Európa-bajnoki bronzérmét. Egy nappal korábban, csütörtökön az 54 kilogrammos Salim Omar győzött.
El kell ismerni, hogy a török lány erősebb volt, és van hová fejlődnünk – mondta az MTI-nek Patakfalvy Miklós, a szövetség és az MTK Budapest taekwondo szakosztályának elnöke, Luca édesapja. – Apaként természetesen büszke vagyok a teljesítményre, az pedig sportágunk szempontjából kiemelkedő tény, hogy most először nyertünk két érmet felnőtt Európa-bajnokságon. És a kettőből az arany ráadásul történelmi, mert korábban soha nem volt felnőtt Európa-bajnokunk.

Luca nővére, Patakfalvy Csenge (62 kg) szombaton lép tatamira.

A vasárnapig tartó kontinensviadal a koronavírus-járványra tekintettel a lehető legszigorúbb szabályok mentén zajlik, a résztvevők folyamatos ellenőrzés mellett a külvilágtól hermetikusan elzárva küzdenek az érmekért és világranglista-pontokért.

Taekwondo: Patakfalvy Luca Európa-bajnoki bronzérmes

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!