Atlétika
Szabó Beatrix

Taekwondo: még Zlatan Ibrahimovic is gratulált Salim Omar Gergelynek (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2022.11.26 Frissítve: 2022.11.25 Taekwondo

A világbajnoki győzelem után pedig a Magyar Taekwondo Szövetség készített interjút sportolónkkal.

A mexikói siker nagy hatással volt a magyar sportot szeretők számára, sőt még a világhírű focista, Zlatan Ibrahimovic is a közösségi oldalon elismerését fejezte ki Salim Omar Gergelynek. A friss világbajnok és a focista régről ismerik egymást, Los Angelesben együtt is edzettek. 

Versenyzőnkkel a hazai szövetség beszélgetett az emlékezetes nap után.

‒ Amikor véget ért a döntő és világbajnok lettem, rengeteg gondolat és érzés cikázott bennem. Nem is lehet szavakba önteni, mit éltem át akkor a páston – mondta a történelmi siker biztossá válásának pillanatairól a tini világbajnok.

Hogy ez volt-e pályafutása legjobb versenynapja, egyértelmű választ adott.

‒ Igen, és nem csak nekem volt fantasztikus ez a nap, hanem az egész családom számára is. Hogy ez volt-e életem legjobb napja, azt nem tudom, de hogy az egyik legjobb volt, az kétségtelen – mondta széles mosollyal az arcán. 

Hozzátette, a legfelemelőbb pillanat az volt, mikor az édesapja karjaiba ugorva ünnepelhetett. ‒ Nem is kellettek igazán szavak azokban a másodpercekben, csak életünk legnagyobb ölelésével fejeztük ki a boldogságunkat. Igaz nálunk is, hogy a tettek beszéltek a szavak helyett.

A tettek pedig aranyéremben öltöttek formát, amilyen színű medálja még nem volt hazánknak világbajnokságról.

‒ Tudtam, hogy Magyarországnak a bronzérem volt a legjobb világbajnoki teljesítménye korábban, így nagyon büszke vagyok, hogy egy aranyéremmel hozzájárulhattam a kollekció bővítéséhez.

Forrás: Magyar Taekwondo Szövetség, m4Sport

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!