Atlétika
Krizsán Xénia

Taekwondo: közelegnek a nagy versenyek

Publikálva: 2023.08.16 Frissítve: 2023.08.15 Taekwondo

Izgalmas nyár végét és ősz elejét tartogat a szezon a taekwondósaink számára. A párizsi Grand Prix-állomás mellett két Európa-bajnokság és egy világbajnokság vár a mieinkre.

Kezdésként Tallinra figyelünk majd nagy erőkkel, ahol augusztus 24. és 26. között junior- és felnőtt olimpiai súlycsoportos Eb-t rendeznek. Érdekesség, hogy a nemrég a felnőtt vb-n is bemutatkozó Csáki Hanna mindkettőn indul, ráadásul előbb 46 kg-ban az olimpiai súlycsoportos Eb-n, majd 49 kg-ban a junior kontinenstornán. Ez utóbbin pástra lép a győzelmet győzelemre halmozó ikerpár, Márton Luana és Márton Viviana, de szerepet kapnak olyan tehetségek is, mint Gubala Gergő, Klajkó Dávid vagy Ferenczi Sámuel.

Szorosan a két Eb nyomában máris jön a párizsi Grand Prix verseny, ahova a világranglistán elfoglalt helyezés alapján, csak meghívóval lehet bekerülni. Ezúttal a két Salimnak, valamint Márton Luanának, Patakfalvy Lucának és Józsa Leventének szurkolhatunk. A szeptember 1-3-ig tartó, G6-os besorolású torna első két napján lesznek érdekeltek a mieink.

D. Kiss Zoltán parataekwondós pedig ezalatt is gőzerővel készül a mexikói Veracruzban rendezendő, immár 10. világbajnokságra, mely fontos szereppel bír egy évvel a paralimpia előtt.

A mieink programja: 

Olimpiai súlycsoportos Eb

Augusztus 26.: Csáki Hanna (49 kg)

Junior Eb

Augusztus 24.: Csáki Hanna (46 kg)

GP, Párizs

Szeptember 1.: Salim Omar Gergely (58 kg), Salim Sharif Gergely (58 kg), Patakfalvy Luca (49 kg)

Parataekwondo világbajnokság

Szeptember 23.: D. Kiss Zoltán (K 44, +80 kg)

Forrás: Magyar Taekwondo Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!