Atlétika
Nemes Rita

Taekwondo: két ötödik hely és egy bronzérem az isztambuli verseny mérlege

Publikálva: 2023.02.06 Frissítve: 2023.02.06 Taekwondo

Patakfalvy Lucának és Salim Omar Gergelynek nem jött össze a dobogó, de D. Kiss Zoltán a harmadik helyen zárt a President's Cup-on.

Az első versenynapon Patakfalvy Luca szerepléséért izgulhattunk, aki hosszú sérülés után állt újra pástra. Az ötödik kiemeltként harcba szálló sportolónk a török Celik ellen kezdett Isztambulban. Ugyan az első etapot az ellenfele nyerte, de a folytatás már Lucáé volt, így 2-1-re győzött, így már a nyolcaddöntő várt rá. A legjobb 16 között ismételten hazai versenyző várt taekwondósunkra. Ezt a meccset sem kezdte jól Luca, Yagci 4-1-re nyerte az első menetet. A második két percet viszont Luca hozta 4-1-re. 1-1-es döntetlenről következett a mindent eldöntő etap, ahol 4-4-nél még egál volt, ám egy kitűnő fejrúgással Luca lépett el 9-4-re, ami már elegendő volt, hogy ő jusson a negyeddöntőbe.

A legjobb nyolc között a spanyol Rodriguez Marquinával mérte össze magát, ahol az ellenfele óriásit hajrázva nyerte az első menetet, majd a másodikat is hozni tudta. Ezzel a vereséggel Luca az ötödik helyen zárta a G2-es nemzetközi versenyt.

A President’s Cup vasárnapi programjában Salim Omar Gergely és D. Kiss Zoltán meccsei voltak műsoron. Omar első összecsapása rendkívül rövidre sikerült, ugyanis a legjobb 32 között, ukrán ellenfele sérülés miatt feladni kényszerült a párharcot. A nyolcaddöntőben sportolónk iráni ellenfelet kapott Hajimousaei személyében.

Az első menet az ellenfél számára kezdődött jobban, 7-1-re lépett el, ám Omar óriásit ment, és előbb 9-9-nél egyenlített, majd 12-9-nél fordított, és be is húzta az első etapot. A második menet sokkal szorosabban alakult, végig egált mutatott az eredményjelző, de sportolónk újra nagyot alakított, és 8-3-nál ötpontos előnybe került, majd gyönyörű védekezéssel 10-6-os végeredménnyel már a legjobb nyolc várt rá. A negyeddöntős meccsén Omar nem állt ki, így Lucához hasonlóan ő is az ötödik helyen zárta az Elnök Kupát.

A két ötödik hely után D. Kiss Zoltánon volt a sor, hogy versenybe szálljon a legjobb eredményért. Versenyzőnk első párharcát 2-0-s sikerrel abszolválta georgiai ellenfelével szemben, amivel a legjobb négy közé jutott. Az elődöntőben az iráni Haghshenas ellen harcolt meg, aki ellen jól indult a párharc, ám tíz intést is begyűjtött Zoli, így 12-5-ös végeredménnyel az ellenfele jutott a döntőbe. Zoli nyakába bronzérmet akasztottak az isztambuli torna zárásaként.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!