Kézilabda
Kobela Tamara

Taekwondo: három éremmel tértek haza sportolóink

Publikálva: 2022.03.21 Frissítve: 2022.03.21 Taekwondo

Hétvégén a G2-es besorolású, belga nyílt bajnokságon szerepeltek kék-fehér kiválóságaink.

Az olimpiai kvalifikációba is beszámító lommeli megméretésen léptek pástra taekwondósaink. A 71. belga nyílt bajnokságot a Nemzetközi Taekwondo Szövetség elnöke, dr. Chungwon Choue is a helyszínen tekintette meg, ahol majdnem hetven ország, több mint ezeregyszáz sportolója mutathatta meg magát.  

Salim Omar Gergely az 54 kilogrammosok között három ellenfelét ‒ belga, francia, horvát ‒ legyőzve jutott a döntőbe, ahol a spanyol David Bello Munozzal nézett szembe. Salim Omar Gergely megállíthatatlan volt a belgiumi versenyen, a négy meccséből hármat idő előtt megnyert, így a szombati nap végén a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Másik éremszerzőnk ezen a sorozaton Patakfalvy Luca volt, aki az 53 kilogrammosok súlycsoportjában mérhette össze erejét holland és cseh riválisával szemben, akiken könnyedén túljutott. A fináléban a spanyol Laura Rodriguez bizonyult jobbnak nála, így Luca a második helyen zárta a belga nyílt bajnokságot.

Éremszerző sportolóinkon kívül Bailey Kelen a 87 kilogrammosok között a negyeddöntőben vérzett el, ezzel ötödik helyen zárt, míg Salim Sharif Gergelyt (-58kg) a nyolcaddöntőben brit ellenfele búcsúztatta.

A felnőttek után vasárnap az utánpótláskorúak voltak főszerepben: Salim Kamilah  nem talált legyőzőre a kadetek 33 kg-os mezőnyében. Német, olasz és görög riválisát is maga mögé utasította, így a dobogó legfelső fokára állhatott. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!