Atlétika
Szabó Beatrix

Sztevan Csupics: „Soha nem adom fel” (GALÉRIA)

Publikálva: 2014.12.27 Frissítve: 2014.12.31 Kosárlabda női

A női NB I/A mezőnyének utolsó előtti helyén telelő MTK Budapest vezetőedzőjével az őszi szezonról beszélgettünk. A mester folyamatosan keresi az okot, hogy az edzéseken kitűnően teljesítő játékosoknak miért nem megy a meccseken. Sztevan Csupics monológja.

– Megpróbáltunk a tavalyinál is jobb csapatot létrehozni. A magyar játékosok mellé szerettünk volna amerikai származású centert is leigazolni, ez azonban nem sikerült. Tárgyaltunk szerb játékossal is, de az sem járt eredménnyel. Ezek után jött az ötlet, hogy ha már így alakult, vágjunk neki tiszta magyar kerettel a bajnokságnak – idézi fel Sztevan Csupics, az MTK Budapest vezetőedzője a bajnoki felkészülés eseményeit.
– Mára kiderült, hogy ez nem volt jó ötlet, ugyanis a játékosok között nincs egyetlen vezéregyéniség sem. – folytatja a mester, aki tudja, hogy ez nagyon sokat jelent a tétmérkőzéseken.

– Hibátlanul edzenek a lányok, sokat dolgozunk, a hangulat mindig remek. Mégis, amikor élesben kell teljesíteniük, elfogy az önbizalom.

A vezetőedző tisztában van vele, hogy a sorozatos vereségek után nehéz motiválni a játékosokat, ezért kívülálló szakemberek véleményét, tanácsát is kikérte már.
– Minden hazai mérkőzésünkön itt van Killik Laci bácsi, korábbi szövetségi kapitány, aki ugyanezt állapította meg. Vagyis, hogy az akarattal nincs probléma, mindössze az a húzóember hiányzik, akiben megbíznának a többiek.  Ezért szenvedett vereséget a csapat legutóbb Cegléden is.

A mester ezek után sem adja fel. – Ezzel a kerettel próbálunk felnőni a feladathoz és a maximumot nyújtani a bajnokságban második részében. Igyekszem javítani a játékon, új elemeket kipróbálni. Szeretném, ha a folytatásban még elszántabban, magabiztosabban lépnének pályára a játékosok. Ha ez megtörténik, az eredmény sem marad el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!