Atlétika
Krizsán Xénia

Szorongatva nyert a Békéscsaba

Publikálva: 2014.12.20 Frissítve: 2014.12.20 Röplabda

Bár a békéscsabaiak kedve a szerdai Magyar Kupából való kiesése után kicsit alábbhagyott, nem hagyták el teljesen magukat, 3-0-ás győzelemmel tartották otthon a három pontot az MTK Budapest ellen.

A 2014-es esztendő utolsó bajnoki fordulóját a lista hetedik helyéről váró MTK Budapest lelkesen készült a visszavágóra. Remélték, eddigi jó sorozatukkal megszorongathatják a dobogós BRSE-t.

Nos, tervük valóra vált. Az első szettben fej-fej mellett haladt a két csapat, egészen 5-4-ig, mert ezután a hazaiak apránként növelni kezdték előnyüket. Előbb két ponttal, majd hárommal, a szett vége felé pedig már tízzel vezettek (23-13), végül 25-16-ra nyerték a játszmát.

A második szett MTK Budapest pontszerzéssel indult (0-1), ám a hazaiak hamar, 2-1 után magabiztosan átvették a vezetést. Szél Mártáék 9-2 után jutottak legközelebb ponthoz. A Békéscsabát ez nem zavarta, tovább püfölték a játékszert. S bár 24-11 után kicsit beragadtak, a szett vége így is számukra kedvezően zárult. (25-17)

Szorongatva nyert a Békéscsaba
A harmadik játszma ismét kék- fehér ponttal indult (0-1), azután – ahogy az első játékrészben – ismét partiban volt egymással a két csapat. Hol a hazaiak, hol a vendégek vezettek. A folyamat 6-5-ig tartott, ezt követően jobbára Kormos Mihály tanítványai növelték előnyüket. Ám 11-7-es állásnál hullámvölgybe kerültek, a fővárosiak 11-11-re tornázták vissza magukat kiváló sánccal. Azután a szerencse ismét elpártolt a vendégektől. Előbb Molcsányi ejtett labdát könnyedén az üres MTK területre, azután Bleicher Nóra próbálkozását sáncolták, majd Horváth Vivien labdája kötött ki a hálóban. (14-11) Szél Márta ezt látva azonnal időt kért, és ez jót tett a csapatnak, hiszen néhány perc múlva 15-15-öt mutatott az eredményjelző. Az, hogy nem lesz négy szettes a találkozó, 19-18 után dőlt el. Bleicher Nóri kétszer is rontott, Dégi Barbi labdája antennát érintett. Vagyis a hazaiak könnyedén gyűjtögették pontjaikat, mellyel ezt a szettet is nyerték. (25-22)

Tehát az MTK Budapest néha meg tudta szorongatni ellenfelét, az utolsó szettben még szoros végjátékot is kiharcolt. A játék képét tekintve azonban nem született meglepetés, megérdemelten nyert a Békéscsaba, az év utolsó mérkőzésén.   

Linamar-Békéscsabai RSE – MTK Budapest 3-0 (25-16, 25-17, 25-22)

Linamar-Békéscsabai Röplabda SE: Soós, Clement, Dabic, Korniss, Kanizsai, Nagy, Radonjic, Gyenge, Bagyinka, Molcsányi, Szpin (liberó) Vezetőedző: Kormos Mihály

MTK Budapest: Nagy, Chován, Horváth, Lutter, Molnár, Szalma, Győri, Dégi, Bleicher N., Szabó, Bleicher R., Tímár (liberó) Vezetőedző: Szél Márta

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!