Kézilabda
Szőke Szonja

Szomorú szombat a Tromoson (GALÉRIA)

Publikálva: 2016.10.16 Frissítve: 2016.10.16 Kézilabda

A kék-fehérek otthonában szerezte meg első győzelmét a Kispest.

MTK Budapest – ELIOS Kispest NKK 31-32 (17-16)
Elektromos Csarnok, 250 néző
Vezette: Marton, Horváth P.

MTK Budapest: Vig 1, Hlogyik, Putz – Tóth E. 1, Nyikolajenko 6/4, Sztankovics, Szádvári 11, Slakta 2, Kovács G., Blaubacher, Juhász E., Dakos, Hosszu 3, Háfra 4, Gorilszka 2/1, Frankovics 1
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

ELIOS Kispest NKK: Brunner, Nenezics – Vadász, Tryzno 4, Polics 3, Fundák 2, Kosik, Tamás 7, Balogh V. 2, Schneider 8/3, Kiss K., Petrovszki, Bárdi 3, Vigh 2, Szerző 1, Felső
Vezetőedző: Béki Nagy Bertalan

Hétméteresek: 7/5, ill. 6/3
Kiállítások: 10, ill. 16 perc
A mérkőzés alakulása: 6. perc: 0-5, 11. p.: 4-6, 17. p.: 9-9, 22. p.:14-12, 26. p.: 16-13, 34. p.: 20-17, 42. p.: 23-23, 48. p.: 27-27, 55. p.: 29-30

A női kézilabda NB I ötödik fordulójában az újonc, mindeddig nyeretlen ELIOS Kispest NKK látogatott az Elektromos Csarnokba. A vendégek csapatából betegség miatt hiányzott a kék-fehérektől igazolt Balog Beáta, míg Golovin Vlagyimir Horváth Dórát, Szandai Martinát és Stranigg Zsófit volt kénytelen nélkülözni.

Borzalmasan kezdődött a találkozó, a kispestiek a hatodik percben már 5-0-ra vezettek, az MTK Budapest mintha a pályán se lett volna. Golovin Vlagyimir időt kért, próbált rendet tenni a fejekben, és be is jött a számítása. A végül tizenegy gólig jutó Szádvári Krisztina vezetésével a kék-fehérek negyedóra játékot követően egyenlíteni tudtak, majd a vezetést is átvették, így 17-16-os állásnál vonulhattak pihenőre a felek.

A második félidőt a hazaiak kezdték jobban, gyorsan háromgólosra hízott az előnyük, ám ez nem bizonyult tartósnak. A játékrész derekához közeledve a kék-fehérek hibáit kihasználva felzárkózott Béki Nagy Bertalan együttese, és idővel fordítani tudott. A hátralévő időben már Golovin Vlagyimir tanítványainak kellett futniuk az eredmény után: bár az egyenlítés többször is sikerült, a fordításra már nem futotta a hazaiak erejéből, így a hősiesen küzdő Kispest megérdemelten távozott két ponttal.

Béki Nagy Bertalan: (Elios Kispest NKK) – Tudtuk előre, hogy sok gólt fogunk kapni, így a támadások tökéletesítésére fektettük a hangsúlyt, sokat készültünk az MTK-ból.
Golovin Vlagyimir: (MTK Budapest) – Nagyon fontos két pontot veszítettünk el. Rosszul kezdtünk, lélektani előnyt adtunk a Kispestnek, amely ezt kihasználta.
Fundák Annamária: (Elios Kispest NKK) – Nagyon örülök a győzelemnek. A siker kulcsa az volt, hogy a korábbi meccsekkel ellentétben most nem játszottunk olyan hullámzóan, nagyjából kiegyenlített teljesítmény tudtunk nyújtani.
Slakta Petra: (MTK Budapest) – Nincs időnk sokat bánkódni, szerdán jön a következő meccs, amely remek alkalmat jelent a javításra. 

 
 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!