Atlétika
Nemes Rita

Szép, de lehetett volna szebb is

Publikálva: 2016.05.05 Frissítve: 2016.05.06 Sakk

Életében először szerepelhetett a 19 esztendős Terbe Julianna, a meghívásos felnőtt női sakkbajnokságon. Az MTK Budapest versenyzője hatodik helyen végzett a rangos viadalon, melyet a mándoki Forgách kastélyban rendeztek meg. Juli a versenyen szerzett tapasztalatairól beszélt honlapunknak.

– Hatodik helyen végeztél életed talán legrangosabb magyar felnőtt viadalán. Elégedett vagy a teljesítményeddel?

– Röviden szólva, nem. Egyértelműen azt tűztem ki célként magam elé, hogy a mezőny első felében végezzek, ami sajnos nem sikerült. A közelgő érettségi és a verseny előtt közvetlenül véget ért, szombathelyi csapat diákolimpia sem segítette a felkészülésemet, de ettől még szerepelhettem volna jobban a bajnokságon.

– Egyik dolog az eredmény, de hogy érezted magad a versenyen?

– Nagyon jó volt gyönyörű környezetben rendezték, ahol a közös programok során a riválisokkal is alkalom nyílt kis beszélgetésre, a partik elemzésére.

– Ha már szóba kerültek a partik, melyik volt számodra a legjobban sikerült?

 Mindenképp a zárófordulóban aratott győzelmem a legjobb emlék, ahol Szente-Varga Fruzsina ellen ültem asztalhoz. Ugyan neki sem sikerült a legjobban a verseny, de jó partiban tudtam felülkerekedni.

– Mire készülsz az előttünk álló időszakban, az érettségin kívül?

– Szerencsére az érettséginek is túl vagyok már egy részén, de ha ez az időszak lezárul, akkor a szintén rangos zalakarosi versenyre összpontosítok majd. Az azért is fontos állomás lesz, mert a B csoport küzdelmei egyben az U20-as magyar bajnokságnak felelnek meg, amelyről kvalifikálhatom magam a világbajnokságra.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!