Atlétika
Nemes Rita

Sakkolimpia: szépen helytálltak játékosaink, Terbe Zsuzsanna veretlen maradt

Publikálva: 2024.09.23 Frissítve: 2024.09.23 Sakk

A veretlen Terbe Zsuzsannával felálló női B válogatott a 29. helyen végzett a budapesti sakkolimpián.

A budapesti sakkolimpia utolsó, 11. fordulójában a B és a C jelű magyar női válogatott egymás ellen játszott. Az MTK Budapest játékosai közül az előbbiben Terbe Zsuzsanna pihent, utóbbiban Tóth Lili elveszítette partiját Mihók-Juhász Barbara ellen. A női B csapat 3,5:0,5 arányban nyert, és a torna 29. helyén végzett. A C együttes a 65. helyen zárt.

Klubunk harmadik játékosa, Juhász Ágoston is vereséggel fejezte be a világviadalt, de a férfi C válogatott így is legyőzte (2,5:1,5) az osztrákokat, és végül a 64. pozíciót érdemelte ki.

Összességben szépen helytálltak az MTK kiválóságai. Terbe Zsuzsanna veretlen maradt a sakkolimpián, 8 partijából 4 győzelemmel, 4 pedig döntetlennel zárult. Juhász Ágoston 10 találkozón bizonyíthatott, és 5 győzelem mellett 1 döntetlent ért el. A mindössze 15 éves Tóth Lili pedig 9 összecsapásából 2-t nyert, míg 2-t remire hozott.



A férfi A válogatott a 11. helyen végzett, az első számú női magyar válogatott a 14. helyen zárt. Mindkét kategóriában India érdemelte ki az elsőséget.

 (Fotók: Magyar Sakk Szövetség)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!