Taekwondo
Salim Omar

Sok munka vár még ránk

Publikálva: 2020.08.08 Frissítve: 2020.08.08 Kézilabda

Nem tudtuk megnehezíteni a Győr dolgát.

Győri Audi ETO KC–MTK Budapest 42-21 (22-11)
Audi Aréna
Vezette: Felhő, Öcsi

Győri Audi ETO KC: Solberg 1 – Fodor 3, Hansen 2, Oftedal 6 (1), Edwige 2, Kristiansen 7 (1), Lukács 5
Csere: Glauser – Kurtovics 3 (1), Nze Minko 3, Amorim 5, Brattset, Görbicz 3 (2), Faluvégi 2
Vezetőedző: Danyi Gábor

MTK Budapest: Győri – Pelczéder, Marincsák 5 (1), Szöllősi-Zácsik, Szabados, Sári 2, Dávid-Azari 3
Csere:  Suba – Szekerczés, Pál T. 6 (3), Dakos, Sallai 1, Bujdosó-Gerháth 4, Juhász E.
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Hétméteresek: 6/5, ill. 4/4
Kiállítások: 2, ill. 6 perc

Péntek délután játszotta negyedik felkészülési mérkőzését női kézilabdacsapatunk: Golovin Vlagyimir tanítványai a Győri Audi ETO KC otthonában, az Audi Arénában vendégeskedtek. Ferenczy Petrán és a kisebb betegséggel küzdő Bartos Dorinán kívül ezúttal mindenki bevethető volt, igaz, Dakos Noémi csak a napokban állt újra az edzésbe.

Jobban kezdte a mérkőzést a Győr, Silje Solberg eszén – Pál Tamara hidegvérű hétméteresét leszámítva – egészen a 7. percig nem tudtunk túljárni. Golovin Vlagyimir ekkor kérte ki első idejét, 6-1-es állásnál. Első akciógólunkra a 8. percig kellett várni, Sári Barbara törte meg a jeget. Faragni azonban így se nagyon tudtunk hátrányunkból, mert a védekezésünk nem keményedett fel eléggé, ráadásul a 9. percben kettős emberhátrányba kerültünk. A játékrész derekán Danyi Gábor hívta össze játékosait – ekkor 12-5-öt mutatott az eredményjelző –, majd mindenkit lecserélt a belső posztokon. Sajnos a folytatásban is hadilábon álltunk a gólszerzéssel, ráadásul a rendkívül lelkesen, agilisan játszó ETO rendre kihasználta az üreskapus szituációkat. A 23. percben nőtt először tízgólosra a hazaiak előnye (18-8), és bár a folytatásban volt egy-két biztató felvillanásunk, végül 22-11-es állásnál vonultak pihenőre a felek.  
A második félidő első perceiben némileg feljavult a támadójátékunk, szereztünk pár tetszetős gólt, azonban a saját kapunk előtt csak elvétve tudtuk felvenni a versenyt Danyi Gábor tanítványaival, így tovább nőtt a hazaiak fórja. Golovin Vlagyimir a 41. percben, 30-17-es állásnál kérte ki második idejét. Hiába azonban minden edzői fortély, jótanács, a győriek olyan elsöprő formában játszottak ezen a napon, hogy nem sok csapat tudta volna megállítani őket. Nyolc és fél perccel a találkozó vége előtt Golovin Vlagyimir kikérte utolsó idejét, majd a hajrában pályára küldte a Ferencváros ellen debütáló ifistánkat, Molnár Virágot. Ellenfelünk azonban az utolsó percekben sem enyhített a tempón: a hazaiak gyors támadásai, lerohanásai megoldhatatlan feladat elé állították az időnként fáradtnak tűnő játékosainkat, így végül 42-21-es vereséget szenvedtünk.

A Győri Audi ETO KC elleni találkozóval csapatunk letudta országjáró turnéjának első állomását: augusztus 12-én Debrecenben folytatjuk, 15-én pedig Siófokon zárjuk azt.

(Fotó: Szalmás Péter)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!