Atlétika
Moravcsik Angéla

Sikerek válogatott és klubszinten

Publikálva: 2019.06.23 Frissítve: 2019.06.23 Evezés

ORV-győztes MTK-s evezősök.

Idén, hazánkban, a frissen elkészült velencei evezőspályán rendezték az olimpiai reménységek versenyét (ORV), a visegrádi országok serdülőválogatottjainak nemzetközi megmérettetését.

Klubunk versenyzői, Bujtás Bence és Budai Gergely már a tavaszi válogatókon nagy sikert ért el, ugyanis az ott elért eredményük alapján az ORV-n két számban is rajthoz állhattak. Először – két szegedi fiúval kiegészülve – kormányos négyesben indultak, és végig nagyon szoros versenyben, óriási finissel megnyerték a számot.

Külön öröm, hogy Belovai Attila személyében a kormányos is MTK-s versenyző volt, így három ORV-győztesünk lett.

Két óra pihenő után Bujtás és Budai a kormányos nélküli kétevezősök versenyében állt rajthoz, és megint kiváló versenyzéssel szerzett ezüstérmet, így az itthon rendezett ORV legeredményesebb versenyzői lettek.

Az ORV-t követő két napon rendezték a vidékbajnokságot melyen rengeteg érmet és helyezést szereztek versenyzőink, de a legnagyobb sikert az a Takács, Szász B., Pirik, Szász G. összeállítású ifjúsági négypárevezősünk érte el, amelyik a két héttel ezelőtti Csepel-kupán elért első helyezésüket megismételve újra megnyerte ezt a versenyszámot.

Lengyelországban, Poznanban rendezték az idei év második világkupaversenyét, ahol a Polivka Dóra–Krémer Eszter kétevezősünk az olimpiai számokban induló magyar csapatok közül a legjobb helyezést elérve 17. lett, egyre javuló formát mutatva.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!