Karate
Hárspataki Gábor

Sakk: népes csapatban bízunk a korcsoportos országos bajnokságon

Publikálva: 2022.06.08 Frissítve: 2022.06.08 Sakk

A közeljövőben két fontos verseny is vár az MTK Budapest korosztályos sakkozóira.

Már a korcsoportos magyar bajnokság, és az arra történő kvalifikáció lebeg az MTK Budapest fiatal sakkozóinak szeme előtt. Az országos viadalt július végén rendezik, a lebonyolítási rendszer azonban változik az előző évekhez képest, és egy korcsoportban várhatóan tíz játékos fog megküzdeni egymással. 

Az U14-es korcsoportig a Grand Prix-versenyeken elért eredményeket összesítik, ezután alakul ki az országos bajnokságon résztvevők névsora, az U16-osok és az U18-asok mezőnyében pedig közvetlenül a ranglista dönt erről.

A fiatalabbaknak június 22. és 26. között a tapolcai Olimpiai Reménységek Tornáján még lesz lehetőségük GP-pontokat gyűjteniük. A versenyen kilenc MTK-s tervezi indulását, Berta Sándor szakosztályvezetőnk szerint Mátyássy Lázár, Szakolczai Alex és Kiss Inez is az esélyesek közé tartozik.

– A másik verseny már maga a korcsoportos magyar bajnokság lesz, amelyen most is számítunk arra, hogy sok MTK-s ifi fog szerepelni – folytatja szakosztályvezetőnk. – Ebben annak ellenére bízhatunk, hogy nem olyan nyílt formában szervezik, mint eddig. Régebben húsz-harminc fős delegációval mentünk erre a versenyre, de most jóval kevesebben lehetünk ott a bejutásos rendszer miatt. Ettől függetlenül szerintem ezúttal is mi leszünk a legnépesebbek a mezőnyben.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!