Vívás – kard
Szatmári András

Sakk: meglepetésben is reménykedhetünk az online ifjúsági Eb-n

Publikálva: 2021.10.14 Frissítve: 2021.10.14 Sakk

Négy MTK Budapest-ígérettel rajtol el pénteken a sakkozók korosztályos, hibrid online Európa-bajnoksága.

A múlt hét végén megkezdte a szereplését az MTK Budapest sakkegyüttese az NB I-es csapatbajnokságban, és a nyitófordulóban 7.5-4.5-re nyert a Győri Elektromos otthonában. A siker azért is értékes, mert a csapatunkat igen ifjú játékosok alkotják, leszámítva szakosztályelnökünket, Kállai Gábor nemzetközi nagymestert.

– Én játszottam az első táblán, és mögöttem tizenegy ifi vagy nemrég még ifi játékos szerepelt – mondja Kállai Gábor. – Én hatvankét éves vagyok, aki mögöttem játszik tizenhét. Ennyire fiatal csapatunk még sosem volt, ezért is örülünk, hogy győzelemmel kezdtük a bajnokságot.

Péntektől megint a fiatalok kerülnek reflektorfénybe, hiszen október 15. és 21. között rendezik a korosztályos, hibrid online Európa-bajnokságot. A hazai szövetség tizenöt játékosnak biztosított lehetőséget a részvételre, közöttük négy MTK-ígéret kapott helyet. Megméreti magát a kontinens legjobbjaival klubunk U12-es bajnoka, Mátyássy Lázár, valamint három ob-ezüstérmese, Tóth Lili (U12), Gergely Dániel (U14) és Koltai Dóra (U18).

 Nyilvánvaló, hogy a gyerekeink a saját korosztályukban nagyon jók – folytatja Kállai Gábor. – Megfigyelhető, hogy minél alacsonyabb korosztályról beszélünk, annél kiszámíthatatlanabb az eredmény. Tehát, a nagyon magas Élő-pontszámú gyerekek is tudnak hátul végezni, és fordítva. Ahogyan haladunk felfelé, úgy a besorolás egyre inkább befolyásolja az eredményt is. Így azt gondolom, kellemes meglepetésben inkább az alacsonyabb korcsoportokban reménykedhetünk.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!