Atlétika
Jankovics Dániel

Sakk: Máytássy Lázár már a harmadik az online ifi Eb-n

Publikálva: 2021.10.20 Frissítve: 2021.10.20 Sakk

Az MTK Budapest fiatal sakkozói a hibrid, online ifjúsági Európa-bajnokság hetedik fordulójában pazarul szerepeltek, és mind a négyen győzelemmel zártak – az U12-es Mátyássy Lázár a harmadik helyről várja a folytatást.

Kedden a hetedik fordulóval folytatódott a korosztályos sakkozók hibrid, online Európa-bajnoksága. A Magyar Sakkszövetség nagytermében a tizenöt magyar játékos között négy MTK Budapest-ígéret igyekszik bizonyítani, a torna 9 fordulós, 90 perc plusz lépésenként 30 másodperc játékidővel. 

Az U18-as lányok között Koltai Dóra a harmadik győzelmét szerezte meg. Fiatalunk a holland Cato De Zoeten ellen nyert világossal, és 3,5 ponttal feljött a 16. helyre.

Az U14-es nyílt megméretésen Gergely Dániel is újra győzött. Az azeri Orkhan Baghirov elleni világossal való siker azt jelenti, hogy reménységünknek már szintén 3,5 pontja van, ezzel jelenleg az 53. a sorban.

Az U12-es nyílt versenyben a hatodik fordulós megingása után visszatért a diadalok útjára Mátyássy Lázár. Ígéretünk az azeri Jahandar Azadaliyevnél bizonyult jobbnak ugyancsak a fehér bábukat vezetve, és 5,5 pontjával a bravúros harmadik helyről várja az utolsó két fordulót.

Az U12-es lányok között Tóth Lili is remek napot fogott ki, és négy mérkőzés után nyert újra. Áldozata a világossal játszó portugál Sofia Valente volt. Jelenleg Lili 3,5 ponttal a 42. a korcsoportjában.

A részletes eredmények ITT érhetők el. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!