Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Sakk: két ezüstérem az Olimpiai Reménységek Tornáján

Publikálva: 2022.06.30 Frissítve: 2022.06.30 Sakk

A korosztályos sakkozók Tapolcán rendezett Olimpiai Reménységek Tornáján Szakolczai Alex és Gergely Dániel is ezüstérmet szerzett az MTK Budapest színeiben.

Tapolca adott otthont a sakkozók Olimpiai Reménységek Tornájának, melyen négy korosztályban (U14, U12, U10, U8) összesen 156 induló volt jelen a fiúk és a lányok megméretésén. 

Az MTK Budapest fiataljai közül többen is jól teljesítettek, Szakolczai Alex az U8-asok között, Gergely Dániel pedig az U14-es versenyben lett a második.

– Ez a verseny egy háromfordulós Grand Prix-versenysorozat lezárása volt, amely azt döntötte el, hogy a korosztályokbab kik jutnak be az országos bajnokságba – számol be a csapatot vezető Fodor Balázs. – A fiatalabb csoportban napi három, míg az idősebbeknél kettő parti volt, és talán ez a feszített tempó, illetve a sok nyári verseny lehet a magyarázat arra, hogy több helyen is érdekes eredmények születtek. A kiértékelés az edzők feladata lesz, ám mindenképp ki kell emelni Szakolczai Alex és Gergely Dániel teljesítményét. Úgy vélem mindenki tudott kellő tapasztalatot gyűjteni, és ha esetleg nem is jutottunk be az országos döntőbe, még sok alkalmunk lesz ezt megtenni. Nem mondanám, hogy zökkenőmentes versenyen vagyunk túl, de összességében senkivel nem volt probléma, így én is elégedett vagyok és még egyszer gratulálok mindenkinek!

Klubunkat képviselték:
-Kiss Villő 4,5 pont, 5.hely
-Kiss Inez 4 pont, 6.hely
-Tóth Tímea 4 pont, 7.hely
-Szakolczai Alex 7,5 pont, 2.hely
-Horváth András 4 pont, 10.hely
-Gergely Bálint 2,5 pont, 22.hely
-Gergely Dániel 5 pont, 2.hely
-Mátyássy Lázár 4,5 pont, 7.hely
A korcsoportonkénti részletes eredmények ITT érhetők el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!