Atlétika
Szabó Beatrix

Sakk: Juhász Ágoston a második helyen áll az U20-as magyar bajnokságon

Publikálva: 2024.03.16 Frissítve: 2024.03.16 Sakk

Az MTK Budapest sakkozója, Juhász Ágoston öt forduló után veretlen és második az U20-as magyar bajnokságon.

A Magyar Sakk Szövetség fővárosi versenytermében zajlik az U20-as magyar bajnokság.

A fiúk mezőnyében az MTK Budapestet képviselve Juhász Ágoston öt forduló után veretlenül, három döntetlennel és két győzelemmel 3,5 pontot gyűjtve áll a második helyen.

A lányok viadalán klubunk másik kitnősége, Tóth Lili a hetedik, és 1 pont áll a neve mellett. Lili öt meccséből kettőt döntetlenre hozott, egyet megnyert, de győzelmét a később betegség miatt visszalépő Buri Petra ellen érte el, így azt a pontot nem veszik számításba.

A nemenként kezdetben tíz-tíz játékost felvonultató eseménynek komoly tétje van, ugyanis a két győztes indulási jogot nyer az indiai Újdelhiben esedékes, júniúsi U20-as világbajnokságra. Emellett a fiúbajnok a szeptemberi, budapesti sakkolimpiára készülő U25-ös nemzeti csapat bő keretében is helyet kap, a lányok között első sakkozó pedig a női válogatott olimpiai B keretéhez csatlakozhat.

A kiírás szerint a fiatal sakkozók 9 fordulós, körmérkőzéses formában játszanak. A gondolkodási idő 90 perc 40 lépésre, majd 30 perc ráadás a játszma végéig, mindvégig 30 másodperc lépésenkénti bónuszidővel.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

(Fotók: Magyar Sakk Szövetség)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!