Atlétika
Nagy Marcell

Sakk: feljutó helyen az MTK Budapest az NB I-ben

Publikálva: 2022.03.01 Frissítve: 2022.03.06 Sakk

Az MTK Budapest legyőzte a Paks második számú együttesét az NB I-es sakkcsapatbajnokságban, ezzel két fordulóval a vége előtt feljutó helyen áll.

Újabb remek győzelmet aratott az MTK Budapest csapata az NB I-es sakkbajnokság Charousek csoportjában, ezzel még közelebb került a Szuperligába való feljutáshoz.

Az MTK ezúttal az ASE II. Paks csapatát múlta felül 8,5-3,5-re, ezzel feljött a tabella második helyére, és 59 ponttal áll a 62 pontos nagykanizsai Tuxera Aquaprofit NSK II mögött, amely klub nem pályázhat a feljutásra, hiszen az élvonalban is szerepeltet együttest.

– A párharc előtt nem volt ennyire egyértelmű a Paks elleni fölényes győzelmünk, ezért mondható várakozás felülinek a teljesítmény – mondja Berta Sándor szakosztályvezető. – Próbáltam a lehető legjobb összeállításban szerepeltetni a csapatot, és talán ilyen erősen még nem is álltunk ki. Hazai meccs volt, ezért könnyebben el tudtak jönni a játékosok, én pedig úgy gondoltam, nem feltétlenül az utolsó fordulóban kellene megmutatni, hogy ilyet is tudunk. Mindenki tökéletesen teljesített, senki nem veszítette el a fókuszt.

Az MTK a következő, utolsó előtti fordulóban a tapolcaiakkal találkozik, azután jön a rivális zalaegerszegi Csuti-Hydrocomp SK elleni zárómeccs. Sakkozóink igen kedvező helyzetből várják a bajnoki hajrát, hiszen alakulhat úgy is a tabella, hogy az utolsó fordulóban esetleges vereség sem hiúsítaná meg a feljutást. Erre persze nem gondolnak a játékosaink, a cél a hátralévő két ütközetben is a győzelem.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

 

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!