Atlétika
Nagy Marcell

Sakk: egy lépésre a feljutástól az MTK Budapest az NB I-ben

Publikálva: 2022.03.22 Frissítve: 2022.03.22 Sakk

Az MTK Budapest első számú sakkcsapata, bár kikapott az NB I utolsó előtti fordulójában, a tabella éléről várja a bajnokság zárómérkőzését.

Az MTK Budapest első számú sakkcsapata az NB I Charousek csoportjának utolsó előtti fordulójában a Taploca VSE otthonában szerepelt.

Játékosaink közül Kovácsy Barnabás, Bokorovics Bertalan és Terbe Zsuzsanna is megnyerte összecsapását, míg az első táblán játszó Juhász Ágoston, valamint a másodikon küzdő Gehér Koppány is döntetlent ért. Mellettük Marosi Levente és Kálóczi Kristóf hozott fél pontot a csapatnak. Az így összejött 5 pont azonban kevés volt a győzelemhez, a remek erőkből álló tapolcaiak 7-5-ös sikert könyvelhettek el. 

Mivel azonban a tabellát eddig vezető nagykanizsai Tuxera Aquaprofit NSK II gárdája szabadnapos volt, együttesünk a második helyről feljött az elsőre, és 64 ponttal várja az utolsó fordulót. A kanizsaiaknak 62, a Komlónak 59,5, a zalaegerszegi Csutinak pedig 58,5 pontja van a záróforduló előtt. Az NB I Charousek csoportjából egy csapat jut fel a Szuperligába, erre a helyre a Nagykanizsa nem pályázik, mert szerepeltet együttest az élvonalban is.

Az utolsó fordulóban, április 10-én az MTK a Csutival, a Nagykanizsa a Komlóval mérkőzik, tehát minden esély megvan a bravúros első hely megtartására.

A tabella ITT érhető el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!