Atlétika
Szabó Beatrix

Sakk: a hatodik forduló nem a miénk volt az online ifi Eb-n

Publikálva: 2021.10.19 Frissítve: 2021.10.19 Sakk

Az MTK Budapest fiatal sakkozói a hibrid, online ifjúsági Európa-bajnokság ötödik fordulójában is jól szerepeltek, a hatodikat azonban szívesen elfelejtenénk.

Hétfőn az ötödik és a hatodik fordulóval folytatódott a korosztályos sakkozók hibrid, online Európa-bajnoksága. A Magyar Sakkszövetség nagytermében négy MTK Budapest-ígéret igyekszik bizonyítani, a torna 9 fordulós, 90 perc plusz lépésenként 30 másodperc játékidővel. 

Az U18-as leánymezőnyben Koltai Dóra a bolgár Galja Csitakova ellen világossal nyert, a sötét bábukat vezetve viszont kikapott a szlovén Nusa Hercogtól, így 2,5 ponttal a 21. helyen áll.

Az U14-es nyílt versenyben Gergely Dániel előbb megszerezte a második győzelmét az orosz Fedor Kalasnyikov ellen, majd ugyanúgy feketével kapott ki a georgiai Vasiko Shapovalovitól. Fiatalunk 2,5 ponttal a 67. helyről küzdhet tovább.

Az U12-es nyílt versenyben Mátyássy Lázár ott folytatta, ahol vasárnap abbahagyta, és szép győzelmet aratott világossal a norvég Isak Vinh Brattgjerd felett, aztán ő is elszenvedte az első vereségét. Reménységünk lendületét a török Arda Camlar törte meg, de a 4,5 pontjával meg tudta őrizni az előkelő 7. helyét.

Az U12-es lányok között Tóth Lilinek nem jött ki a lépés hétfőn. Az orosz Varvara Kuzmina és az izraeli Maya Gavish is legyőzte, így maradt 2,5 pontja és visszacsúszott a 47. helyre.

A részletes eredmények ITT érhetők el. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!