Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Sajnos sima

Publikálva: 2016.01.22 Frissítve: 2016.01.22 Röplabda

Az alapszakasz végeredményének szempontjából rendkívül fontos mérkőzés várt az MTK Budapestre péntek este, azonban a kék-fehérek három szettben alulmaradtak a Jászberényi RK otthonában.

Jászberényi RK – MTK Budapest 3-0 (–18, –26, –18)

Jászberényi RK: Borsos, Mishonova, Gardovics, Pintér A., Bleicher N., Brkovics Csere: Lékó (liberó), Takács B., Krisztojevics
Vezetőedző: Deme Gábor

MTK Budapest: Kmezics, Szűcs K., Papp O., Török K., Hackl, Lutter Csere: Nagy F. (liberó), Kilyénfalvi, Cicic, Tímár, Józsa
Vezetőedző: Hollósy László

A találkozó előtt mindössze két hely, és egy pont választotta el egymástól a két csapatot a tabellán, így bátran nevezhettük rangadónak azt. Bizakodásra adhatott okot, hogy a kék-fehérek minden játékosa hadra fogható volt, így Hollósy László a legerősebb csapatával meccselhetett. Azonban a jászberényiek sem tétlenkedtek, és három új igazolással erősítették meg keretüket.

Sajnos az első szett a hazaiak reményei szerint kezdődött, igaz, ehhez az is kellett, hogy a fővárosiak nyitásrontásokkal, és egyéb ki nem kényszerített hibákkal segítsék ellenfelüket. Az első technikai szünetben már ötgólos hátrányban volt az MTK Budapest, és sajnos ezt követően sem javult a helyzet. 10-3-nál Hollósy László időt kért, és bár a játék még messze volt a tökéletestől, kicsit közelebb került ellenfeléhez az MTK, hála Kilyénfalvi Zsófi nyitásainak. A második technikai szünetben ismét ötgólos volt a JBRK előnye, de ennél közelebb már nem jutottak az egyenlítéshez a vendégek, és végül simán nyerték az első játszmát a jászberényiek (25-18).

A második szett szorosabb játékkal kezdődött, 4-4-ig tartotta a lépést az MTK Budapest. Ekkor le tudta szakítani ellenfelét a Jászberény, 15-9-nél, Hollósy László időkéréssel igyekezett megállítani ezt a folyamatot. Úgy tűnt, sikerrel jár a vendégek mestere, 17-18-nál csapata átvette a vezetést, és egészen a játékrész hajrájáig partiban is volt ellenfelével. A kék-fehérek formajavulásában nem kis szerepe volt a pályára lépő Tímár Edit – Józsa Zsuzsanna kettősnek, akik minden rutinjukat latba vetve segítették társaikat. A hosszabbításban végül vitatható bírói ítélet döntötte el a szett sorsát, számunkra kedvezőtlen irányba (28-26).

A harmadik szett, eleinte hasonló játékot hozott, mint az előző, az első technikai szünetben mindössze egy pont volt a vendégek hátránya. Ezt követően a Jászberény ismét le tudta rázni, az egyre fáradtabban, hitehagyottabban mozgó kék-fehéreket, és hiába kért időt Hollósy László 15-9-nél, ezúttal nem futotta a csapat erejéből az egyenlítésre (25-18).

Ezzel a vereséggel az MTK Budapest továbbra is a hatodik, és jövő hétvégén előbb a Kaposvárhoz látogat, majd a Vasast látja vendégül. 

Hollósy László: – A Jászberény, a látottak alapján megérdemelten nyert, mégis hiányérzetem van, mert sokkal jobban megszorongathattuk volna őket. A meccs előtt azt kértem a játékosoktól, hogy ne foglalkozzanak az eredménnyel, csak játsszák azt az agresszív röplabdát, amit kérek. Na most ebből semmit nem láttam. Két játékos kivételével nyuszik voltunk. 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!