Tenisz
Babos Tímea

Rövidzárlat a második szettben

Publikálva: 2014.10.19 Frissítve: 2014.10.19 Röplabda

MTK Budapest – Linamar-Békéscsabai Röplabda SE 0-3 (-22, -9, - 21). Honlapunknak Szél Márta, edző és Tímár Edit, a csapat egyik játékosa, egyben technikai vezetője értékelt.

Az NB I-es női röplabdabajnokság negyedik fordulójában a tavalyi bajnok Békéscsabát fogadta otthonában – a városmajori Ikercsarnokban – az MTK Budapest.

Nem volt tehát könnyű dolga a fővárosiaknak, különös tekintettel arra, hogy egyik játékosuk – Chován Ágnes – vírusos megbetegedés miatt nem tudott pályára lépni. Ennek ellenére az első és a harmadik szettben lépést tudtak tartani vendégeikkel. A második játszma viszont csúfosan zárult.

– Az első szettben nagyon szépen, taktikusan, okosan küzdöttek a lányok, meg volt az esély a győzelemre. Sajnos viszont a támadásainkat nem tudtuk rendben befejezni, mert nagyon magas blokkja volt a Békéscsabának, ritkán találtuk meg a rést. A mezőnyben rengeteget dolgozott Lutter Eszter, aki ezzel a játszmák végére elfáradt a támadásban, és ez nagyon meglátszott. A második játékrészben nem tudom, hogy mi történt, talán rövidzárlat. Semmi nem működött. Próbáltam felrázni a csapatot cserékkel, időkérésekkel. Balszerencsénkre a pályára lépők sem hozták, amit vártam tőlük. Azután a harmadik játszmában ismét összeállt a csapat, nagyon szépen küzdöttek a lányok egymásért – értékelte a Békéscsaba elleni vereséget Szél Márta edző, aki a második játékrésztől eltekintve elégedett volt a mezőnymunkájával, és annak örült, hogy a korábban sérült Horváth Vivien is pályára léphetett.

Tímár Edit szerint a második szett elején alábbhagyott a koncentrációjuk, beragadt a játékuk, amit a Békéscsaba könnyedén kihasznált és simán hozta a huszonöt pontot. – Ha kicsit koncentráltabban játszunk a végjátékokban, akkor játszmákat, de legalább egyet tudtunk volna nyerni. Mindenesetre úgy érzem, hogy a játékunk sokat javult, és ez bíztató a jövőre nézve – tette hozzá.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!