Kézilabda
Porobic Zoé

Röplabda: a harmadik szettre lehet építeni a továbbiakban

Publikálva: 2023.03.23 Frissítve: 2023.03.23 Röplabda

A rájátszás negyeddöntőjének első meccsén 3:0-ra kikaptunk a Vasas Óbuda otthonában.

Kiválóan kezdtük az összecsapást, ugyanis Anja Asonja ász nyitását követően 3:1-re vezettünk, ám 6:3-nál már a hazaiak örülhettek. A mieink apránként zárkóztak vissza, míg végül 12:12-nél megtörtént az egyenlítés. A folytatásban viszont nagy sorozatot produkált a Vasas Óbuda, ugyanis zsinórban hét pontot szereztek. Ez a lendület kitartott a szett végéig, amit 25:13-ra elveszítettünk.

A második felvonás eleje nem alakult jól számunkra, 11:6-nál Leiszt Máténak időt kellett kérni. A rövid szünet nem zökkentette ki a menetelő piros-kékeket, Fricova sánca után már tízpontos hátrányban voltunk. A szettet végül 25:14-re a vendéglátók nyerték.

A harmadik játszma az eddigiektől teljesen eltérően alakult, ugyanis nagyon megnehezítettük a Vasas Óbuda dolgát, nehezen engedtük, hogy lezárják a mérkőzést. Végig a nyomukban voltunk, a lányainkat minden dicséret megilleti, hogy nem hagyták magukat leszakítani. A végjátékba 21:20-as állással mentük bele, és ugyan elveszítettük a szettet, de a pályán mutatott küzdésre és játékra büszkék lehetünk.

A második összecsapásra pedig nem is kell sokat várni, ugyanis a negyeddöntő következő állomására Budaörsön kerül sor március 27-én, 20:00 órától.

Női Extraliga rájátszás, negyeddöntő első mérkőzés

2023. március 23. 19:00 Budapest, Vasas Folyondár Jobb Pálya, 113 néző.

Vasas Óbuda‒MTK Budapest 3:0 (-13, -14, -21)

Játékvezetők: Árpás K., Adler L.

Vasas Óbuda: Vezsenyi 12, Fábián, Papp 9, Fricova 10, Boyko 13, Abdulazimova 12. Csere: Szalai (libero), Bannister 1.

Vezetőedző: Ioannis Athanasopoulos

MTK Budapest: Asonja 13, Szabó 5, Berkó, Garai 6, Tatár 2, Costa 7. Csere: Divényi, Weidemann (libero).

Vezetőedző: Leiszt Máté

Leiszt Máté: ‒ Magabiztosan és jó ritmusban kezdtünk, de az első szett felénél elillant ez a jó teljesítmény, előjöttek az automatizmusok, amikkel nem voltunk sikeresek.  A harmadik szettben visszataláltunk önmagunkhoz, a végén viszont a Vasas türelmesebb volt, amivel lezárta a meccset. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!