Atlétika
Nemes Rita

Röplabda: „Örülök, hogy rám gondoltak” – Nyári Virág

Publikálva: 2021.09.03 Frissítve: 2021.09.03 Röplabda

Klubunk röplabdaszakosztályának vezetőjét, Nyári Virágot választották meg az Extraligából és az NB I-ből álló liga elnökének. Virágot a kinevezéséről, feladatairól és a közelgő szezonról kérdeztük.

– Augusztusban az egyik elnökségi tag és két klub képviselője keresett meg, hogy vállalnám-e ezt a tisztséget. Nagyon örültem neki, hogy rám gondoltak, de picit meg is lepődtem. Ugyan időigényes munkáról van szó, úgy gondoltam, elvállalom a jelöltséget – mesélt a szakember arról, hogyan jött az ötlet, hogy induljon a választáson. – Itthon és külföldön is röplabdáztam, válogatott voltam, és már kilenc éve dolgozom az MTK Budapestnél, tehát már nemcsak játékosként, sportvezetőként is ismernek. A 16 csapatból 13 klub volt jelen, és kilencen voksoltak rám, ami rendkívül örömteli és sportdiplomáciai szempontból is nagyon pozitív.

Virág feladatairól is szót ejtett, valamint arról, hogyan fogja összeegyeztetni új tisztségét az MTK-s kötelezettségeivel.

– Időben mindkettő bele fog férni. A járványidőszakból megtanulhattuk, hogy az online értekezletek és konferenciák egyszerűsíthetnek a dolgunkon, és megkönnyítik az egyeztetéseket például a vidéki klubokkal. Véleményezési és javaslattételi feladataim lesznek az NB I liga- és Extraliga-csapatait érintő szövetségi stratégia, versenynaptár, versenyrendszer, szabályzatok, közvetítési jogok hasznosítása kapcsán.

Szakosztályvezetőnk zárásként a következő idény céljairól is beszélt.

– Továbbra is a bennmaradás a legfontosabb, de szeretnénk ezt minél több magyar tehetség foglalkoztatásával kiharcolni, persze ez nem jelenti azt, hogy nem lesz légiósunk. Próbálunk minél több játéklehetőséget adni a saját nevelésű röplabdázóinknak. 21 év a csapat átlagéletkora, sokaknak ez lesz az első felnőttszezonja, de bízom a lányokban, hiszen tehetséges, szorgalmas, elkötelezett társaságról van szó, remek edzői stábbal. Szeretném, ha a hatodik, hetedik helyet meg tudnánk csípni, de ez attól is függ, hogyan erősítenek a riválisaink.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!