Tenisz
Babos Tímea

Röplabda: „Nagy öröm számomra, hogy bizalmat kaptam a felnőtt csapatban.” ‒ Briga Zsanett

Publikálva: 2022.08.21 Frissítve: 2022.08.21 Röplabda

Fiatal játékosunkkal a felnőtt közegben zajló edzésekről és a fejlődéséről beszélgettünk.

Utánpótlásunkból számos ifjú tehetség kap lehetőséget idén, köztük van Briga Zsanett is, aki az előző szezonban bajnokságot is nyert a fiatalokkal. Röplabdázónkat a felnőtt keretbe kerülésről és a további céljairól kérdeztük. 

‒ Hogyan fogadtad, hogy idén már a felnőttegyüttessel készülhetsz?

‒ Nagy öröm számomra, hogy bizalmat kaptam a felnőttcsapatban. Az itt töltött utánpótláséveim alatt ez lebegett a szemem előtt célként ‒ különösen az előző szezonban ‒, hiszen a koromból adódóan idéntől már nincs lehetőségem az utánpótlásban pályára lépni, de a klubot és a légkört nagyon megszerettem, így nehezemre esett volna más lehetőséget keresni.

‒ Mennyire nagy változás számodra, hogy az Extraliga mezőnyében szerepelhetsz?

‒ Természetesen nagy. 2016-ban kezdtem röplabdázni a Közgáz SC és DSK csapatában, ahonnan 2020 nyarán az NB II-es bajnokságból az MTK utánpótláscsapatába igazoltam. Már akkor is érződött a különbség az elvárások terén. Az Extraligában ez csak fokozódik, amit egyáltalán nem bánok, de nagy kihívás ez számomra.

‒ Hogy telik az alapozás a csapattal?

‒ Az eddigi közös munka nagyon jó. Az első hetekről csak pozitív véleményem van, az edzések kellemesen elfárasztanak, és azt érzem, hogy az edzők és a stáb is nagyon támogatóak. A lányokkal megtaláljuk az összhangot, mindenki nagyon kedves és nyitott, ami hozzájárul ahhoz, hogy összetartó csapattá váljunk a későbbiekben.

‒ Hogyan látod a jövődet?

‒ Jelenleg az ELTÉ-n tanulok geográfusnak, de rengeteg más is érdekel és motivál, így a jövőmet illetően nehéz lenne konkrét dolgot mondani. A röplabdával a célom mindenképpen az, hogy sokat fejlődjek szakmailag, de ami számomra fontosabb, hogy szeretnék mentálisan is sokkal jobban megerősödni.

‒ Hogyan tud motiválni a tavalyi sikeres éved?

‒ A bajnoki cím megszerzése az utánpótlás-korosztályban töltött éveim megkoronázása volt. Akárhányszor eszembe jut, elmosolyodom és örömmel gondolok vissza rá. Bízom benne, hogy a nehezebb pillanatokban is fog tudni motiválni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!