Atlétika
Nemes Rita

Röplabda: „Az Extraligás szezonnak mindig különleges helye lesz a szívemben, az itt szerzett tapasztalatot és tudást tudom majd kamatoztatni az NBI-ben” ‒ Briga

Publikálva: 2023.08.28 Frissítve: 2023.08.28 Röplabda

Játékosunk szerződéshosszabbításában meghatározó tényező volt a sok játéklehetőség, illetve, hogy az NBI könnyebben összeegyeztethető az egyetemi tanulmányokkal.

Divényi Zita mellett Briga Zsanett is klubunkban marad az NBI-es szezonban. Zsani számára nagyon fontos a játéklehetőség, így döntését erősen befolyásolta az, hogy minél több időt a pályán tudjon tölteni.

‒ Azért döntöttem ismét az MTK Budapest mellett, mert a környezetet már ismerem és szeretem, illetve a tavalyi stáb egy része maradt, akikkel már megszoktam a közös munkát. Az elmúlt szezonban rengeteget fejlődtem, de még bőven van hova tovább. A saját játékom hiányosságának azt tartom, hogy korombeli játékosokhoz képest sokkal kevesebb a meccsen szerzett rutinom, ezért szintén fontos volt számomra, hogy olyan csapatban folytassam, ahol ebben ‒ a technikai elemek mellett ‒ szintén tudjak fejlődni.

Játékosunk sportolói karrierje mellett egyetemi hallgató, így a döntését az is motiválta, hogy a tanulást és az NBI-es szereplést könnyebben össze tudja egyeztetni, ám az Extraligás év maradandó élmény számára.

‒ Az NBI egy fokkal nyugodtabb környezet, ami szintén meghatározó volt a döntésemben, hiszen télen fogok végezni az egyetemi alapképzésemmel. Az biztos, hogy a tavaly szerzett tudást és tapasztalatot fogom tudni a továbbiakban is használni, és az Extraligás szezonnak mindig különleges helye lesz a szívemben, ami szintén erőt fog adni a nehezebb pillanatokban.

Alakulatunk az első négy hely egyikét tűzte ki céljául, ám Zsani nagyon bízik benne, hogy ennél nagyobbat is lehet álmodni, és sikerül kiharcolni újra az Extraligás szereplést.

‒ A csapat célja az, hogy a top négyben végezzünk, de az érem megszerzése a bajnokság végén mindenkit motivál. Én akkor lennék a legboldogabb, ha közös erővel ki tudnánk harcolni a visszajutást Extraligába, de erről beszélni még nagyon korai, hiszen az elején járunk. Az első pár héten már túl vagyunk, pozitív élményeim vannak a csapat és az edzésmunka tekintetében is. Még össze kell szoknunk a lányokkal természetesen, de azt érzem, hogy ennek nem lesz akadálya.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!