Atlétika
Nagy Marcell

Röplabda: „A legfontosabb, hogy a kitűzött célt elértük” ‒ Leiszt Máté

Publikálva: 2022.06.03 Frissítve: 2022.06.03 Röplabda

Vezetőedző értékelte az idei szezonban elért hetedik helyezést.

Az Extraliga mezőnyében szereplő női röplabdacsapatunk május 7-én pontot tett a rájátszás küzdelmeire, ugyanis a DVTK ellen megszerezte 3-1-es győzelmét ‒ elérve a hetedik pozíciót ‒, ezzel pedig kiharcolta a 2022/23-as idényre is a legmagasabb osztályban indulás jogát. Az elmúlt szezonban elért eredményről, a játékosok fejlődéséről, illetve a jövőről beszélgettünk a kék-fehérek vezetőedzőjével, Leiszt Mátéval.

‒ Hogyan indult az év, és miként értékelnéd az idei szezont?

‒ Tavaly nyáron, mikor elkezdtük a közös munkát, sokan úgy gondolták, hogy nagy kockázatot vállalunk azzal, hogy fiatal átlagéletkorú csapattal vágunk neki a bajnokságnak. Mind az előző, mind az idei szezonban a hetedik helyen végeztünk, a gárda játékosállománya jelentősen kicserélődött, amikor elkezdtük a felkészülést erre az idényre. Sok fiatal választott minket, és ahhoz képest, hogy honnan indultunk el augusztusban, egyesével mindenki nagy utat tett meg, sokat fejlődtek a lányok. A szezon második fele még nehezebben alakult számunkra, hiszen sok sérülés és betegség nehezítette a munkánkat, a legfontosabbat, a szezon végi teljesítést nagyban megnehezítette ez. A játékosok meccsről meccsre estek ki, és kapcsolódtak be újra, így ennek fényében az eredmény, amit elértünk nagyon reális, és a rutinos, kevésbé tapasztalt játékosokkal is tudtuk teljesíteni a kitűzött célt, a bennmaradást.

‒ Ha kiemelhetnél mérkőzéseket, akár pozitív akár negatív irányba, melyek lennének ezek?

‒ Azzal kezdeném, hogy a mi anyagi lehetőségeink jelentősen különböznek a többi Extraligában szereplő csapatétól, de mindkét esetre tudok példát mondani. Az UTE elleni párharcban van hiányérzetem, több lehetőséget láttam ezekben a találkozókban. Míg számos olyan összecsapásban a csapatok mögött álló anyagi különbségeket el tudtuk tüntetni, gondolok itt arra, hogy kezdéskor nem sok hiányzott a Békéscsaba elleni pontszerzéshez, illetve a Vasas ellen is nagyon kiélezett meccseket vívtunk, ha csak a két döntős együttesről beszélünk. Továbbá kiemelném a Nyíregyháza elleni pontszerzést, ez volt talán a szezon első felének csúcspontja. Szinte mindig szoros mérkőzésekkel, és a közönség számára szórakoztató találkozókkal tudtunk előrukkolni. A fiataloknak ezt a sorozatterhelést bírni hosszú távon nem volt egyszerű, pláne úgy, hogy mellette többen tanulmányokat is folytatnak, de a céljainkat elértük.

‒ Hogyan tovább, mit tartogat a jövő?

‒ A jövő évi játékosállomány még kialakulóban van, a következő szezon október környékén kezdődik, számunkra pedig a közös munka augusztusban indul. Természetesen a játékosok ekkorra már úgy érkeznek, hogy előzetesen egyéni felkészülési tervvel dolgoznak. A kezdést hosszú időszak előzi meg, ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a technikai, taktikai és fizikális résszel is készen álljunk a bajnokságra. Köszönöm a csapat, a stáb egész éves kemény munkáját, ami a legfontosabb, hogy a kitűzött célt elértük.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!