Atlétika
Magyari Zoltán

Röplabda: Windisch Kinga kék-fehérben folytatja

Publikálva: 2021.07.02 Frissítve: 2021.07.02 Röplabda

A Vasastól érkezik klubunk új feladóátlója.

Azért választottam az MTK-t, mert ez az egyetlen extraligás klub, ahol megbíznak a magyar játékosokban, és nem az van, hogy csak az edzésekre járunk, aztán a meccseket a sarokból nézzük – árulta el Windisch Kinga.

Kengi – ahogy barátai szólítják – a Vasasban nevelkedett, majd az érettségi után az Egyesült Államokban folytatta tanulmányait és röplabdakarrierjét: két-két évet játszott a Coastal Carolina University, illetve a University of Utah csapatában. 2020-ban költözött haza, a koronavírus-járvány miatt a tervezettnél kicsit korábban.

Nehéz volt távol a családomtól és a barátaimtól, de ezáltal sokkal önállóbb lettem az élet minden területén, mivel teljesen magamra voltam utalva – mesélt kinti tapasztalatairól klubunk új feladóátlója. –  Ami a röplabdát illeti, hamar elsajátítottam a kinti szemléletet, amely nagyban eltér az itthonitól: edzésről edzésre javulni kell, száz százalékot kell teljesíteni, és ha az edző azt látta, hogy alábbhagy a figyelmünk, annak súlyos következményei voltak.

Bár Kinga még nincs 24 éves, minden bizonnyal meghatározó szerep vár rá, Leiszt Máté újjáépülő csapatában. 

Egyrészt könnyen alkalmazkodom az új helyzetekhez, új emberekhez, nem okoz gondot a beilleszkedés – sem a pályán, sem azon kívül. Másrészt az utolsó pontig küzdök, nem adom fel, amíg le nem fújják a meccset – válaszolta Kengi, mikor az erősségeiről és a fejlesztendő területekről kérdeztük. – Amiben még mindenképpen fejlődnöm kell, az kiegyensúlyozottság, hogy szettről szettre, és meccsről meccsre jó teljesítményt tudjak nyújtani.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!