Atlétika
Krizsán Xénia

Röplabda: vereséggel indult a MÁV ELŐRE SC-ST. Solar elleni párharc (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.04.29 Frissítve: 2023.04.29 Röplabda

Az Extraliga hetedik helyéért folyó sorozat első állomásán 3:1-re kikaptunk a Székesfehérvártól.

A találkozót Dvoracek két zsinórban szerzett pontja indította, ám a mieink gyorsan egalizáltak. Több hibát is elkövettünk a szett elején, ami ellenfelünk 9:5-ös vezetését eredményezte. Ötpontos hátrányban pedig jött is Leiszt Mátétól az időkérés, ám ez sem állította meg a székesfehérváriakat. Tovább nőtt a hátrányunk, olyannyira, hogy már tízpontos különbséget jegyezhettünk. Az etap végére ennél is nagyobb differencia alakult ki, 25:13-ra elveszítettük az első menetet.

A második játszmában úgy tűnt, hogy a mieink az első etapos hidegzuhany után átveszik az irányítást, ugyanis 3:1-es előnnyel kezdtünk. A lendület hamar elfogyott, 10:4-nél már lányaink voltak hatpontos mínuszban. Linda Jessica Costa és Anja Asonja vezetésével megfeleztük a hátrányt, ám újabb fokozatra kapcsolt a vendégcsapat, amellyel 17:10-re magabiztos előnyre tett szert. A mieink minden erejükkel az újbóli felzárkózásért küzdöttek, ám a magabiztos fórt nem engedte ki a kezéből a Székesfehérvár gárdája. 22:20-nál megközelítettük ugyan ellenfelünket, de 25:21-re behúzták a második szettet is.

A harmadik felvonást óriási lendülettel kezdtük, 4:0-s előnyt szereztünk, így a vendégek mestere kényszerült rögtön az elején időt kérni. 5:5-nél értek be minket a vendégek, és ezután fej-fej mellett haladt a két együttes. Volt, hogy mi tudtunk kicsit ellépni, ám valamikor fordultak a szerepek, és a székesfehérváriak örülhettek. 21:19-nél még ellenfelünknél volt a fór, de Tarr Hajnalka és Anja Asonja eredményessége után 24:23-ra módosítottuk az állást, és Berkó Lili nyitását követően ellenfelünk elhibázta a támadását és megnyertük a szettet.

A negyedik játszmában nem sikerült folytatni az előző etapos jó teljesítményt, fokozatosan növelte előnyét ellenfelünk. 10:5-ös hátrányban Leiszt Máté magához is hívta a lányokat, ám a rövid taktikai szünet után sem jött össze a felzárkózás. Ezt a szettet már nem engedte ki a kezéből a MÁV ELŐRE SC-ST. Solar együttese, és 25:15-re megnyerte.

Legközelebb május 2-án lépünk pályára Székesfehérváron. 

Női Extraliga rájátszás, 7-8. helyért, első mérkőzés

2023. április 29. 19:00 Budaörs, Illyés-Aramis Sportcsarnok, 70 néző.

MTK Budapest‒MÁV ELŐRE SC-ST.Solar 1:3 (-13, -21, 23, -15)

Játékvezetők: Ujházi M., Mezőffy Zs.

MTK Budapest: Asonja 16, Szabó 1, Berkó, Tatár 10, Briga, Costa 14. Csere: Divényi, Weidemann (libero), Tarr 8, Varga, Gellér, Garai 3.

Vezetőedző: Leiszt Máté

MÁV ELŐRE SC-ST.Solar: Dvoracek 27, Ertz 17, Gilfillan 15, Tóth 8, Szabó 8. Csere: Kovács (libero), Narancic, Dolotova, Borostyán, Csabai, Szilágyi,

Vezetőedző: Przybylak Lukasz Marcin

Leiszt Máté: ‒ Számos olyan szituáció volt a mérkőzésen, amikor meg lett volna az esélyünk arra, hogy a mi javunkra billentsük a mérleg nyelvét. Hiányzott a játékunkból az a fajta precizitás, amit edzéseken meg tudnak valósítani a lányok. Legfőképp azon kell javítanunk, hogy taktikailag fegyelmezettek, másrészt a technikai elemekben pontosabbak legyünk. Úgy kell elkezdenünk a következő meccset, hogy csak mi lehetünk a végén a győztesek. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!