Atlétika
Krizsán Xénia

Röplabda: Vereség az UTE ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.11.28 Frissítve: 2021.11.28 Röplabda

Hiába tettünk minden szettet szorossá, vereséget szenvedtünk az UTE otthonában.

Extraliga, 7. forduló
UTE–MTK Budapest 3:0 (28, 23, 25)

Budapest, Szilágyi utca, 111 néző. V: Halász E., Horváth M.

UTE: Szabó L. 15, Rádosi 3, Manninger 15, Kis D. 10, Petőváry 10, Bagyinka 1. Cserék: Karabaseva (liberó), Durst 1, Dömsödi. Vezetőedző: Horváth András.

MTK Budapest: Tatár 5, Kilyénfalvi 9, Windisch 18, Sziládi 5, Tettamanti 4, Boskó 1. Csere: Szalai, Weidemann (liberók), Berkó 1, Borsos 1, Giommarini 8. Vezetőedző: Leiszt Máté.

Női röplabdacsapatunk az Extraliga 7. fordulójában az UTE együtteséhez látogatott. Az első szett rendkívül kiélezett játékot hozott, sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, először 14:11-nél mi tudtunk picit ellépni. Időkérést követően rendezte a sorait az UTE, a vezetést is átvették, de nem tudták lerázni a mieinket. A szett hajrájára 22:22-es állásnál fordultak a csapatok, de némi adok-kapok után az UTE maradt higgadtabb, így 30:28-ra ők hozták a játszmát.

A második felvonást remekül kezdtük, már 13:5-re is vezettünk, de Szabó és Manninger vezérletével szépen lassan visszajöttek a lila-fehérek, és 23:22-nél már övék volt az előny. Ezt követően Petőváry pontot érő sáncára még Giommarini válaszolni tudott, de a következő szettlabdát már értékesítette Horváth András együttese.

Sajnos a harmadik szett is kísértetiesen hasonló forgatókönyvet hozott: egyik gárda sem tudott igazán elhúzni a játszma hajrájáig, ami megint csak az UTÉ-nak sikerült jobban, így 30:38, 25:23, 27:25-re megnyerték a találkozót.

Leiszt Máté: – Nagy lehetőséget szalasztottunk el a mai mérkőzésen. Felszabadult és erőteljes játékra készültünk, ehelyett feszülten és pontatlanul röplabdáztunk, a nagyon lelkes UTE pedig ezeket a lehetőségeket kihasználta.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!