Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Röplabda: végre kezdődik a bajnokság

Publikálva: 2022.10.21 Frissítve: 2022.10.21 Röplabda

Szombaton, hazai környezetben a Vasas Óbuda ellen kezdjük meg szereplésünket az Extraligában.

Több mint kéthónapos felkészülést után már nem edzőmeccsen, hanem élesben szerepelhetnek röplabdázóink. Alakulatunk játékosállománya szinte teljesen kicserélődött, így megújult csapattal vágnak neki Leiszt Mátéék a 2022/23-as szezonnak.

Az első fordulót hazai pályán ‒ az Illyés-Aramis Sportcsarnokban ‒ játsszuk, az ellenfelünk pedig a tavalyi év bajnoka, a Vasas Óbuda lesz. A vendégeink már nem csak felkészülési összecsapásokat játszottak, hiszen a Bajnokok Ligájában is viaskodó gárda a legjobbak között is szerepelt már a héten. A piros-kékek a belga Gent otthonában kezdték meg a selejtezőket, ahol parádés győzelmet aratva nyertek 3:0-ra.

Ellenfelünknél ismerős arcot is felfedezhetünk majd, ugyanis Szalai Anna az előző évben még kék-fehérben minket erősített, most pedig ellenfélként tér vissza Budaörsre. Nem ígérkezik könnyű párharcnak az első bajnoki mérkőzésünk, de az edzőmérkőzéseken a játékosaink kiváló játékot produkálva fejlődtek és szoktak össze meccsről meccsre. Leiszt Máté és csapata már nagyon várja a szombati összecsapást, amiről most bővebben is beszélt.

‒ Sokat készültünk a Vasas Óbuda ellen, és izgatottan várjuk, hogy végre elkezdődjön a szezon. Kemény mérkőzésre számítok, és úgy fogunk pályára lépni az idény minden találkozóján, hogy győztesként hagyhassuk el azt. Bízom nagyon a lányokban, és abban is, hogy nagyon sokan fognak minket támogatni.

Női Extraliga alapszakasz

2022. október 22. 19:00, Budaörs, Illyés-Aramis Sportcsarnok

MTK Budapest─Vasas Óbuda

Játékvezetők: Szabó Zs., Kiss Z.  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!